Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/44007
Title: Актуальні проблеми політичної науки. Матеріали до лекцій для аспірантів Ужгородського національного університету
Authors: Вегеш, Микола Миколайович
Keywords: Політична наука, політологія, історія політичних вчень
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгород: Ужгородський національний університет
Citation: Вегеш М. Актуальні проблеми політичної науки. Матеріали до лекцій для аспірантів Ужгородського національного університету / Міністерство освіти і науки України, Ужгородський національний університет, Факультет суспільних наук, Кафедра політології Ужгородського національного університету. Ужгород: Ужгородський національний університет, 2022. 163 с.
Abstract: До навчально-методичного посібника доктора історичних наук, професора Миколи Вегеша увійшли матеріали до лекцій для аспірантів Ужгородського національного університету, які вивчають навчальну дисципліну «Презентація наукових результатів та управління науковими проектами» (розділ «Історія та теорія української і зарубіжної політичної науки»). Йдеться про основні етапи становлення і розвитку світової політичної науки, аналізується політологічна спадщина Габріеля Алмонда, Карла Гаусгофера, Михайла Драгоманова, Михайла Грушевського. Робиться спроба з’ясувати внесок сучасних закарпатських науковців у політичні науки. Видання розраховане на магістрів і аспірантів Ужгородського національного університету.
Description: Із змісту: Біля джерел політичної науки; На шляху до політології; Френсіс Лібер – перший професор політології; Габріель Алмонд про етапи становлення політичної науки; Чиказька школа політичної науки; Франкфуртська школа; Міжнародна асоціація політичних наук; Габріель Алмонд – класик сучасної політології; Карл Гаусгофер – штрихи до портрета геополітика; «Відживлення демократії» Жана-Франсуа Ревеля; Історико-політологічна концепція Михайла Драгоманова; Історико-політологічна концепція Михайла Грушевського та місце в ній історії Закарпаття; Михайло Колодзінський: науковець і військово-політичний діяч; Політична наука в Ужгородському національному університеті; Фундатори політичної науки в Ужгородському університеті; Кадровий потенціал; Видання підручників і посібників; Наукова робота; Міжнародні зв’язки; Олашин М. Публікації Миколи Вегеша з політичної науки.
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/44007
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вегеш М. Лекції з новітньої політології.pdf1.82 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.