Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45051
Title: Телекомунікації та радіотехніка (вступ до спеціальності)
Authors: Сусліков, Леонід Михайлович
Дьордяй, Василь Степанович
Issue Date: 2022
Publisher: УжНУ «Говерла»
Citation: Сусліков Л. М., Дьордяй В. С. Телекомунікації та радіотехніка (вступ до спеціальності) : навчальний посібник для студентів молодших курсів спеціальності 172 «Телекомунікації та радіотехніка» / рец. : П. П. Пуга, І. І. Небола – Ужгород : Видавництво «Говерла», 2022. – 352 с.
Abstract: Посібник знайомить студентів із спеціальністю «Телекомунікації та радіотехніка», об'єктами і видами професійної діяльності бакалаврів та спеціалістів за напрямами підготовки в області телекомунікацій, їх професійними завданнями і необхідними компетенціями. Висвітлюються особливості організації і основні форми навчального процесу в Україні, кредитно-модульна система організації навчального процесу, перспективи розвитку телекомунікаційних технологій і систем зв’язку. Значна увага приділяється розгляду основних понять телекомунікацій, таких як: інформація, повідомлення, сигнал, лінії та канали зв’язку, телекомунікаційні системи та мережі. Розкриваються основи побудови і функціонування різноманітних телекомунікаційних систем та мереж. Розглядаються основні види ліній передачі, які застосовуються при побудові сучасних ліній і мереж зв’язку, апаратні та логічні принципи побудови мереж. Дається короткий опис фізичної природи передачі сигналів цими лініями та їхні характеристики.
Description: Рекомендовано редакційно–видавничою Радою Ужгородського національного університету (протокол № 7 від 17 грудня 2021 р. )
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45051
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри прикладної фізики

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ВСТУП ДО СПЕЦ. - ПОСІБ. - 2022.pdf3.18 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.