Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45592
Title: | Метод експертних оцінок прогнозування очікуваного рівня безробіття для планування функціонування медичної галузі |
Other Titles: | Expert assessment method of forecasting the expected level of unemployment for planning the functioning of the medical industry |
Authors: | Мулеса, Оксана Юріївна Миронюк, Іван Святославович Ференс, Д.Я. Сігеті, Е.М. |
Keywords: | рівень безробіття, прогнозування, метод експертних оцінок, планування медичної галузі |
Issue Date: | 2022 |
Publisher: | ДВНЗ "Ужгородський національний університет" |
Citation: | Мулеса О. Ю., Миронюк І. С., Ференс Д. Я., Сігеті Е. М. Метод експертних оцінок прогнозування очікуваного рівня безробіття для планування функціонування медичної галузі. / О. Ю. Мулеса, І. С. Миронюк, Д. Я. Ференс та інш. // Науковий вісник Ужгородського Університету. 2022. Серія Економіка. Випуск 2 (60). — С. 9-14. |
Abstract: | У дослідженні проілюстровано спосіб застосування комбінованого методу прогнозування на основі часових рядів з урахуванням висновків експертів до прогнозування чисельності безробітного дорослого населення в Закарпатській області для ефективного планування роботи медичної галузі регіону. Застосування комбінованого методу, де ключовим є метод експертних оцінок, зумовлено тим, що на зміни значення елементів часового ряду впливають фактори, які мають несистемний, а іноді і форс- мажорний характер. За допомогою експертних оцінок можливим є внесення поправок на прогнозні значення, які і відображатимуть наслідки впливу несистемних зовнішніх факторів. |
Type: | Text |
Publication type: | Стаття |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45592 |
ISSN: | 2409-6857 |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри наук про здоров’я |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Метод експертних оцінок прогнозування безробіття_стаття.pdf | 586.64 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.