Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45788
Title: Парламентські вибори 2022 року в Швеції та Італії: причини перемоги правих сил та як це вплине на підтримку України у російсько-українській війні.
Authors: Остапець, Юрій Олександрович
Остапець, Ірина Юліївна
Keywords: Парламентські вибори, Європейський Союз, Угорщина, Швеція, Італія, праворадикальні партії, «Брати Італії», «Шведські демократи», російсько-українська війна.
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгород: ТОВ «Рік-У»
Citation: 1. Остапець Ю., Остапець І. Парламентські вибори 2022 року в Швеції та Італії: причини перемоги правих сил та як це вплине на підтримку України у російсько-українській війні. Формат розвитку відносин України та країн Центральної Європи у контексті російсько-української війни. Матеріали VII Міжнародної науково-практичної конференції (м. Ужгород, 23 вересня 2022 року) / Ю. Остапець, М. Палінчак (голови редкол.); відповідальні за випуск: М. Вегеш, В. Гиря. Ужгород: ТОВ «Рік-У», 2022. С. 25–32. (357 с.).
Abstract: Охарактеризовано парламентські вибори 2022 року в Швеції та Італії. Вказано причини успіху праворадикальних партій. До основних причин перемоги правих сил на парламентських виборах у Швеції відносимо: 1) втома від восьми років ліволіберального урядування на чолі з соціал-демократами; 2) «Шведські демократи» змогли переконати пересічного виборця про загрозу їхньому стабільному життю від мігрантів та іноземногого капіталу, і пообіцяли вирішити ці проблеми; 3) зміна поколінь у шведській політиці, а звідси за праві сили голосує молодь, а соціал-демократів підтримує старше покоління. Акцентовано впливі російсько-української війни на результати виборів. Охарактеризовано склад урядових коаліцій та їх можливий вплив на відносини з Україною
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45788
ISBN: 978-617-8046-77-4
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління
Формат розвитку відносин України та країн Центральної Європи у контексті російсько-української війни

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Остапець_Парламентські вибри Італія, Швеція_2022.pdf4.93 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.