Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45891
Title: Логістичні шляхи експорту аграрної продукції України в контексті забезпечення продовольчої безпеки у період воєнного стану
Authors: Безпарточний, Максим Григорович
Безпарточна, Олеся Станіславівна
Брітченко, Ігор Геннадійович
Keywords: господарська діяльність, аграрна продукція, логістика, продовольча безпека
Issue Date: 5-Dec-2022
Publisher: Львів: Львівська політехніка
Citation: Логістичні шляхи експорту аграрної продукції України в контексті забезпечення продовольчої безпеки у період воєнного стану/Безпарточний М.Г., Безпарточна О.С., Брітченко І.Г.//Тези доповіді ІV Міжнародної науково-практичної конференції «Innovative technologies in the development of modern society» 6-7 жовтня 2022р. – Львів: Львівська політехніка, 2022. С. 41-45.
Description: Україна є одним із найбільших світових виробників та експортерів зернових культур. Залежно від результатів господарської діяльності аграрних підприємств, природно-кліматичних умов та кон’юнктури світового ринку аграрної продукції Україна реалізує власний експортний потенціал зернових культур, забезпечуючи продовольчу безпеку в світі, отримання валютної виручки, що позитивно відображається на макроекономічних показниках країни. Активно цьому сприяє логістика, що представлена різними видами транспортування зернових культур, формування ефективних логістичних ланцюгів у межах співпраці із аграрними виробниками, передусім крупними аграрними холдингами, транспортними компаніями, гуртовими посередниками тощо. Проте, через воєнні дії та блокаду портів на півдні України постраждав увесь логістичний ланцюг експорту аграрної продукції та виникла загроза продовольчій безпеці в окремих країнах світу. Більшість країн світу не були готові до такого сценарію подій. Світові лідери та Уряди країн намагаються вирішити проблеми логістики експорту зернових культур, пропонуючи різні програми підтримки та допомоги, використовуючи різноманітні логістичні шляхи та технічний потенціал перевезень у власних країнах. Необхідно зазначити, що дана проблема визначила необхідність здійснення подальших ґрунтовних наукових досліджень у цій царині та сформувало низку практичних завдань щодо вирішення цієї складної проблеми.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/45891
ISBN: 978-966-941-759-6
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фінансів і банківської справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Львів.pdfтези2.33 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.