Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46142
Title: Нетрадиційні методи оздоровлення в комплексі фізичної реабілітації студентської молоді
Authors: Мальцева, Ольга Борисівна
Дуло, Олена Анатоліївна
Дуб, Мар'яна Михайлівна
Гудзак, Олександра Юріївна
Дикий, Борис Володимирович
Качанова, Віра Василівна
Стряпко, Яна Іванівна
Keywords: Педагогіка здоров'я, нетрадиційні методи оздоровлення, студенти
Issue Date: 19-May-2018
Publisher: Харків, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди
Citation: Мальцева О. Б, Дуло О. А., Дуб М. М, Гузак О. Ю., Дикий Б. В., Качанова В. В., Стряпко Я. І. Нетрадиційні методи оздоровлення в комплексі фізичної реабілітації студентської молоді Педагогіка здоров'я Матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції. (м. Харків 18-19 травня 2018 року). Харків, Харківський національний педагогічний університет імені Г. С. Сковороди, 2018. - С. 588 -592.
Abstract: Останні десятиліття знаменуються підвищеною увагою до проблем психопрофілактики, що пов’язано із зростанням захворювань, у формуванні яких велике значення має психоемоційний чинник.Метою дослідження було підвищити ефективність оздоровлення студентів, хворих на АБ (11 осіб) та БА (9 осіб) шляхом використання в комплексі оздоровлення методик психопрофілактики та раціональної психотерапії, аутогенного тренування. Спеціальні корекційні методи (психотерапевтичні) активно використовуються і в звичайній лікувальній практиці, і на всіх етапах відновлення стану здоров’я хворих.
Description: Одним з основних способів уникнення ПЕР, попередження виникнення приступу задухи при АБ та БА, покращення якості життя загалом є: 1) підтримання душевної рівноваги; 2) при відчутті початку посилення задишки: не хвилюватись, вчасно змінити стратегію поведінки: виконувати дихальні вправи, застосовувати релаксаційні методики, відкоригувати сам дихальний акт (подовжувати видих). Методи раціональної психотерапії дозволяють уникати конфліктних ситуацій, на зміну негативним емоціям приходять позитивні емоції, і все це позитивно впливає на клінічні, функціональні та психоемоційні показники у хворих з бронхообструктивним синдромом та проявами ПЕР, дозволяє і надалі підтримувати високу розумову і фізичну працездатність
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46142
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри основ медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
стаття Харків 2018 нетрад озд студ.doc106.5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.