Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46769
Title: Вважаю, що найгірше для політика - це зрада
Authors: Вегеш, Микола Миколайович
Keywords: Ужгородський національний університет, політика, політичні вибори
Issue Date: 2007
Publisher: Мукачево нет
Citation: Вегеш М. Вважаю, що найгірше для політика - це зрада / Розмовляв Юрій Лівак. https://zakarpattya.net.ua/News/9072-Mykola-Vegesh-Vvazhaiu-shcho-naihirshe-dlia-polityka-%E2%80%93-tse-zrada
Abstract: Знайти ректора УжНУ не так просто. Що й зрозуміло, бо людина він заклопотана – очолює найбільшу в області освітню установу, є членом ради партії «Наша Україна», опікується гандбольною командою «Карпати-УжНУ» тощо. Та все ж таки Микола Миколайович знайшов час на розмову й погодився відповісти на запитання «Старого Замку «Паланку».
Description: – Миколо Миколайовичу, наприкінці березня газета «Дзеркало тижня» опублікувала рейтинг 200 найкращих вишів України. УжНУ в цьому переліку посів 44-е місце. Чи згідні ви з такою позицією? – Це рейтинг ЮНЕСКО. Один із трьох опублікованих. Були ще два від Міністерства освіти. Серед класичних університетів ми посіли 9-те місце з-поміж 24 закладів. Вважаю, що це нор­маль­но. Так само 44-е місце серед 200 вважаю справедливим. Не з усіма пунктами можу погодитися. І, думаю, ми проґавили дещо, зокрема з поданням інформації про наші міжнародні зв’язки. Адже маємо 44 міжнародні договори. Торік провели таку кількість конференцій, скільки не було за останні 5 років, але якщо во­но не відображено у звітуванні, то хто про це дізнається? Все ж таки на конкурси треба звертати більше уваги, і ми з цього зробимо висновки. А втім, усякий рейтинг має певну суб’єктивність. ЮНЕСКО звертає основну увагу на міжнародні зв’язки, євроінтеграцію, а наше Міні­стерство більше зважало на кадрову політику, кількість наукових ступенів тощо. Я розцінюю ці рейтинги як почат­ковий етап до створення нового, де буде враховано все. Навіть посилання на наукові праці наших учених. Бо якщо людина видала статтю, уривки з якої цитуюють у США, Англії і Франції, це свід­чить про визнання.
Type: Text
Publication type: Інша текстова публікація
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/46769
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вважаю, що найгірше для політика - зрада..pdf307.35 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.