Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/47266
Title: Бінарна модель формування правової компетентності учнів початкової школи
Authors: Попадич, Олена Олександрівна
Keywords: підготовка вчителя початкової школи, формування правової компетентності молодших школярів,учитель, початкова школа, правова компетентність, молодші школярі, бінарна модель, підготовка вчителя, формування
Issue Date: 2020
Publisher: Наукові записки. Серія «Педагогічні науки».
Citation: Бінарна модель формування правової компетентності учнів початкової школи. Наукові записки. Серія «Педагогічні науки». 2020. Вип. 191. С. 127–130.
Abstract: У статті обґрунтовано, що готовність учителів початкових класів до формування правової компетентності учнів необхідно орієнтувати не лише на засвоєння знань, умінь та навичок, а й на формування креативного бажання та вміння моделювати власну педагогічну діяльність. На основі аналізу створення моделей різних педагогічних систем, запропоновано бінарну модель, яка охоплює процес підготовки вчителя у закладах вищої освіти та його майбутню професійну діяльність. З’єднуючою ланкою цих двох систем виступає педагогічна практика, що дозволяє студентові в реальних умовах закладу загальної середньої освіти виконувати свої професійні функції з формування правової компетенції учнів. Процедура має ґрунтуватися на базі відповідних педагогічних засад. Наведено конкретний приклад застосування моделі для програми педагогічного супроводу сім’ї вчителем початкових класів щодо правового виховання учнів.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/47266
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри загальної педагогіки та педагогіки вищої школи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Попадич_стаття-2.pdf518.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.