Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48653
Title: ОКРЕМІ АСПЕКТИ ПАРЛЕМЕНТСЬКИХ СЛУХАНЬ ЗА УЧАСТІ ГРОМАДСЬКОСТІ
Authors: Погорєлова, Зоя Олександрівна
Keywords: законодавче регулювання, Слухання у Верховній Раді України, Робота над законопроектом, Нормотворчі повноваження комітетів Верховної Ради України, відкритість законодавчого процесу
Issue Date: Feb-2018
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Погорєлова З.О. Окремі аспекти парламентських слухань за участі громадськості / З. О. Погорєлова //Матеріали 72-ї підсумкової наукової конференції професорсько-викладацького складу юридичного факультету (м. Ужгород, 26 лютого 2018 року) / Ужгородський національний університет; За заг. ред.С.Б. Булеци, Я.В. Лазура. Ужгород, 2018. 72 с.
Abstract: Роль громадськості зростає і у формах впливу на законотворення. Одним із засобів, за допомогою якого можна забезпечити залучення громадськості до правотворчої роботи, є широке використання публічних слухань у парламенті, що полягає в обговоренні Верховною Радою України чи її органами за участю громадян проблемних питань, що становлять суспільний інтерес та потребують законодавчого врегулювання. Слухання у Верховній Раді України – це одна із ключових форм роботи Парламенту, комітету, офіційний захід, під час якого народні депутати у стислій формі отримують інформацію з певних питань безпосередньо від структур виконавчої влади, представників громадськості та академічної спільноти, здійснюють стислий і ефективний інформаційний обмін.
Description: Існує багато проблем які потребують вирішення для покращення участі громади у законодавчій діяльності : це і організація слухань; потреба більшої прозорості по відбору учасників парламентських слухань, втілення результатів слухань у площину рішень та інші. В свою чергу сподіваємось, що активізація громадськості, яку ми спостерігаємо, стане поштовхом для зросту ролі громадянського сектору в законотворенні.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48653
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри теорії та історії держави і права



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.