Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48750
Title: Вступ до мовознавства
Authors: Миголинець, Ольга Федорівна
Issue Date: 2022
Citation: Миголинець О. Ф. Вступ до мовознавства : практичні завдання для студентів українського відділу філологічного факультету університету, які вивчають курс “Вступ до мовознавства“ розрахований на 60 годин – 26 лекційних і 34 практичних / рец. : О. Тимко-Дітко, В. Ф. Баньоі; відпов. за вип. : Н. Ф.Венжинович – Ужгород, 2022. – 76 с.
Abstract: Методичні розробки призначені для студентів українського відділу філологічного факультету університету, які вивчають курс “Вступ до мовознавства”, розрахований на 60 годин – 26 лекційних і 34 практичних. Укладені вони у відповідності з діючою робочою програмою. “Вступ до мовознавства” – це початковий курс загального мовознавства, що містить основні відомості з теорії мови і покликаний ознайомити студентів-філологів з найголовнішими лінгвістичними термінами та поняттями. Пропонований посібник містить питання до всіх розділів курсу, систему різноманітних вправ, які допоможуть студентам краще засвоїти найзагальніше уявлення про сутність мови, про мову як систему, про її складові частини і їхню структуру, про закономірності функціонування мови в суспільстві і її розвиток. У кінці кожної теми містяться тестові завдання. Цей курс вводить майбутніх філологів у світ лінгвістичних понять, знайомить їх з основними науковими термінами з тим, щоб полегшити їм сприйняття й засвоєння мовознавчих дисциплін. Без з’ясування цих питань неможливе свідоме, глибоке оволодіння ні рідною, ні іноземною мовою.
Description: Рекомендовано до друку Вченою радою філологічного факультету (протокол № 11 від 24 червня 2022 року).
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48750
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри української мови

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мовознавство.pdf728.94 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.