Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48927
Title: Народний депутат як суб'єкт права законодавчої ініціативи
Authors: Погорєлова, Зоя Олександрівна
Keywords: право законодавчої ініціативи, законопроекти, вимоги до законопроектів
Issue Date: 28-Feb-2019
Publisher: Ужгородський національний університет
Citation: Погорєлова З.О. Народний депутат як суб'єкт права законодавчої ініціативи / Матеріали 73-ї підсумкової наукової конференції професорсько- викладацького складу юридичного факультету. (28 лютого 2019 року, м. Ужгород) / Ужгородський національний університет; за заг. ред. С.Б. Булеци, Я.В. Лазура. Ужгород, 2019. С.57-60.
Abstract: Юридична наука багато уваги приділяє процесу законотворення, і це природньо, адже гостра необхідність вдосконалення законодавчої процедури диктується сьогоденням. Особлива роль у цьому процесі, належить законодавчій ініціативіПраво законодавчої ініціативи народних депутатів України є похідним від їх представницької функції, яка в свою чергу, отримується від народу, як єдиного джерела влади. Україна вибрала загальноприйняту парламентську традицію наділивши депутатів таким правом. Так і у Європейському Союзі немає країн конституції яких в тій чи іншій мірі не визначали б депутатів, як суб’єктів права законодавчої ініціативи
Description: Реалізація народними депутатами України свого конституційного права вимагає перегляду і внесення змін у чинне законодавство для підвищення якості поданих законодавчих ініціатив та покращення ефективності роботи парламенту.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/48927
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри теорії та історії держави і права



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.