Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/49867
Title: Функціональна та клінічно лабораторна діагностика
Authors: Мальцева, Ольга Борисівна
Ляховець, Лариса Олексіївна
Keywords: функціональна та клінічно лабораторна діагностика, серцева, судинна, дихальна, нервова системи, проби, тести
Issue Date: 2022
Publisher: ТОВ Прінтлайн, м Ужгород
Citation: Мальцева О. Б., Ляховець Л. О. Функціональна та клінічно лабораторна діагностика: навчальний посібник м.Ужгород, друк ТОВ «Прінтлайн», 2022. - 213 с.
Series/Report no.: УДК 616 - 071 (075.8) М 21;
Abstract: Навчально-методичний посібник містить теоретичні відомості та методичні вказівки для виконання лабораторних робіт з функціональної та клінічної, лабораторної діагностики, а також питання для організації контролю знань. Наведені основні відомості з проблеми проведення діагностичної діяльності основних систем організму. Відображено важливість деталізації, обов’язковості етапів опитування, уточнення анамнезу хвороби (або часу появи перших ознак нездоров’я) не залежно від системи (частини організму), яка досліджується. Представлено легкі та доступні у повсякденному житті, традиційні методики загального огляду, пальпації, перкусії, аускультації.
Description: Теоретичний матеріал представлений в кожному розділі, включає окремі схеми і таблиці, що є зручною формою для знайомства студентів з основними поняттями, знаннями, в кожному розділі дисципліни. Посібник включає лабораторні роботи, що стосуються основ функціональної та клінічної та лабораторної діагностики, доступних та легких у виконанні, тестів та проб, методик встановлення початкових порушень в організмі людини, контрольні питання, тестовий контроль. В окремих розділах деталізовано хід проведення лабораторного дослідження.
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/49867
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри основ медицини

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Навч. посібник Мальцева О.Б. Ляховець Л.О..docx9.29 MBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.