Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50003
Title: Дуб.М., Брич В. Окремі аспекти результатів опанування навчальної дисципліни "Технічні засоби у фізичній терапії" здобувачів освіти спеціальності 227 "Фізична терапія, ерготерапія"
Authors: Дуб, Мар'яна Михайлівна
Брич, Валерія Володимирівна
Issue Date: Feb-2023
Publisher: ДВНЗ "УжНУ"
Citation: Дуб М., Брич В. Окремі аспекти результатів опанування навчальної дисципліни "Технічні засоби у фізичній терапії" здобувачів освіти спеціальності 227 "Фізична терапія, ерготерапія". 77-а підсумкова наукова конференція професорсько-викладацького складу ДВНЗ «Ужгородський національний університет» (м. Ужгород, 27-28 лютого 2023 р.). Ужгород: ДВНЗ "Ужгородський національний університет", 2023. С. 77-79.
Abstract: Важливою складовою надання реабілітаційної допомоги особам, що її потребують, визначають забезпечення допоміжними технічними засобами, проте, за оцінками ВООЗ, у світі тільки одна людина з десяти має допоміжні засоби, які їй необхідні [1, 2]. До допоміжних засобів реабілітації (технічних та інших засобів реабілітації) належать: протезно-ортопедичні вироби, у тому числі ортопедичне взуття, спеціальні засоби для самообслуговування та догляду, засоби для пересування, допоміжні засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому, меблі та оснащення, спеціальні засоби для орієнтування, спілкування та обміну інформацією [3]. Досконале володіння навичками в підборі, навчанні, страхуванні та пересуванні осіб з обмеженими фізичними можливостями допоміжними та іншими технічними засобами реабілітації для збільшення їх незалежності та максимального функціонування, є обов’язковим для фізичних терапевтів, що вимагає при їх підготовці особливої уваги.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50003
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри наук про здоров’я



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.