Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50086
Title: Використання діалектичного взаємозв’язку категорій «зміст» та «форма» при визначенні поняття «кримінально-процесуальна форма»
Authors: Черниченко, Ірина Василівна
Боднар, Ірина Василівна
Keywords: кримінально-процесуальна форма, кримінальний процес, процесуальна форма, діалектичний взаємозв’язок категорій «зміст» та «форма»
Issue Date: 2012
Publisher: Інфопринт
Citation: Боднар І. В. Використання діалектичного взаємозв’язку категорій «зміст» та «форма» при визначенні поняття «кримінально-процесуальна форма». Соціологічні та філософські проблеми права очима молодих науковців та практиків: тези доповідей ІІ Всеукраїнської правової науково-практичної конференції (м. Київ 29 березня 2012 року). Київ, 2012. С. 30-32.
Abstract: Визначено поняття кримінально-процесуальної форми використовувати такі категорії матеріалістичної діалектики як «зміст» і «форма». Зміст – це єдність суттєвих, необхідних елементів, їх взаємодія, що визначає основний тип, характер конкретного предмета, явища чи процесу. Формою є зовнішнє упорядкування цієї єдності, її стійкий прояв, спосіб існування певного змісту. В категоріальній парі «форма і зміст», зміст є першопричиною, і його провідна роль виявляється в тому, що він є постійно змінним.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50086
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри кримінального права та процесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.