Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50119
Title: Жанр хоррор у емотивному розрізі: перекладацька складова
Authors: Глюдзик, Юлія Вікторівна
Іванова, Андріана Олександрівна
Keywords: жанр літератури жахів, емотивність, переклад
Issue Date: 2022
Citation: 8. Іванова А.О., Глюдзик Ю.В. Жанр хоррор у емотивному розрізі: перекладацька складова // Наукові записки Національного університету «Острозька академія»: серія «Філологія»: науковий журнал. Острог : Вид-во НаУОА, 2022. - Вип. 15(83). – С. 79-83. - ISSN 2519-2558. - DOI: 10.25264/2519-2558-2022-15(83).
Abstract: У статті досліджується емотивна складова жанру хоррор. На прикладі класичних творів згаданого жанру висвітлюється основна специфіка вербалізації емоцій у текстовому полотні. Виокремлюються домінантні негативні емоції, а саме є агонія, лють, злість, ненависть, що реалізовуються сукупно та взаємопов’язано. Характерним для емотивного складника жанру є зображення емоцій на тлі фізіологічних процесів, що дозволяє змалювати переживання героя крізь його внутрішні зміни в організмі та симптоми цих змін. Проведене дослідження дозволяє свідчити, що найвиразнішими описами фізіологічних змін, що передають емоції, є емотивні замальовки з соматизмами кров і серце. Тексти жанру хоррор рясніють емотивними фрагментами, які розкривають внутрішній світ переживань героїв. Емоції в жанрі літератури жахів зображуються за допомогою номінації емоції та її контекстуального опису, лексичними і лінгвостилістичними засобами.
Description: У статті досліджується емотивна складова жанру хоррор. На прикладі класичних творів згаданого жанру висвітлюється основна специфіка вербалізації емоцій у текстовому полотні. Виокремлюються домінантні негативні емоції, а саме є агонія, лють, злість, ненависть, що реалізовуються сукупно та взаємопов’язано. Характерним для емотивного складника жанру є зображення емоцій на тлі фізіологічних процесів, що дозволяє змалювати переживання героя крізь його внутрішні зміни в організмі та симптоми цих змін. Проведене дослідження дозволяє свідчити, що найвиразнішими описами фізіологічних змін, що передають емоції, є емотивні замальовки з соматизмами кров і серце. Тексти жанру хоррор рясніють емотивними фрагментами, які розкривають внутрішній світ переживань героїв. Емоції в жанрі літератури жахів зображуються за допомогою номінації емоції та її контекстуального опису, лексичними і лінгвостилістичними засобами.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50119
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри англійської філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
8.docx43.41 kBMicrosoft Word XMLView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.