Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50219
Title: Проблема трофобластичних захворювань у сучасному акушерстві
Authors: Корчинська, Оксана Олександрівна
Криванич, Н. В.
Костур, К. П.
Жултакова, С.
Андрашчикова, Ш.
Шлоссерова, А.
Галдунова, Г.
Рібарова, Л.
Keywords: трофобластичні захворювання, міхурцевий занесок, хоріонкарцинома, метастазування, інвазія, патогенез, діагностика
Issue Date: 2018
Publisher: Вид-во. "Експерт"
Citation: Корчинська О. О. Проблема трофобластичних захворювань у сучасному акушерстві / О. О. Корчинська, Н. В. Криванич, К. П. Костур, С. Жултакова, Ш. Андрашчикова, А. Шлоссерова, Г. Галдунова, Л. Рібарова //Україна. Здоров'я нації : наук.-практ. вид. / Укр. ін-т стратег. дослідж. МОЗ України. — Київ : Вид-во. "Експерт" — 2018. — № 1. — С. 106–112.
Abstract: Мета – розглянути етіологію, патогенез, особливості перебігу та діагностики трофобластичних захворювань. Матеріали та методи. Використано дані наукової медичної літератури вітчизняних та зарубіжних авторів у медичній бібліотеці Закарпатського обласного медичного інформаційно-аналітичного центру, джерела Інтернету. Результати. Часті дослідження за останні десятиліття, на жаль, не змогли розробити єдину стратегію у своєчасному виявленні та лікуванні трофобластичних захворювань, оскільки діагностика даного стану нечітка і потребує новітніх методик. Захворювання трофобласту належать до рідкісних патологій і розвиваються переважно в жінок фертильного віку, особливо ховаючись під маскою вагітності, унаслідок чого важко діагностуються. Висновки. Трофобластичні пухлини як були, так і залишаються предметом досліджень фахівців різних галузей медицини. Досить часто зустрічаються хворі на хоріонепітеліому матки, яких вилікувати вже неможливо, незважаючи на застосування всіх методів терапії. Трофобластичні захворювання призводять до дестабілізації не тільки репродуктивної функції, але й соціального, психологічного, фізичного аспектів життєдіяльності жінки.
Description: Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uzn_2018_1_17
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50219
ISSN: 2077-6594
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри акушерства та гінекології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Uzn_2018_1_17.pdf462.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.