Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50257
Title: Досвід ведення вагітності при підозрі на внутрішньоутробну інфекцію (ВУІ) плода в Україні та зарубіжжі
Other Titles: The experience of pregnancy management by suspicion of fetal intrauterine infection in Ukraine and other countries
Authors: Корчинська, Оксана Олександрівна
Балога, Ольга Андріївна
Keywords: TORCH-інфекція, вагітність, внутрішньоутробне інфікування, скринінг, діагностика, лікування
Issue Date: 2021
Publisher: Аврора Пресс
Citation: Корчинська О. О. Досвід ведення вагітності при підозрі на внутрішньоутробну інфекцію (ВУІ) плода в Україні та зарубіжжі / О. О. Корчинська, О. А. Балога // Reproductive health of woman : всеукр. наук.-пр. журн. / Нац. мед. акад. післядиплом. освіти ім. П. Л. Шупика, ДУ "Інститут педіатрії, акушерства і гінекології імені академіка О. М. Лук’янової Нац. акад. мед. наук України", Всеукр. громад. орг. "Асоц. перинатол. України". – Київ : Аврора Пресс. 2021. — № 7-8. — С. 28-33.
Abstract: TORCH-інфекція є однією з найважливіших та найактуальніших тем акушерства сьогодні. Дана група інфекцій належить до хвороб, на наявність яких жінка та чоловік повинні обстежитись ще до зачаття з метою попередження внутрішньоутробного інфікування плода. Неспецифічність клініки цих захворювань стає перешкодою для вчасної та швидкої їхньої діагностики. Мета дослідження: аналіз та порівняння основних критеріїв ведення вагітних із підозрою на внутрішньоутробну інфекцію в Україні, країнах Західної Європи та США. Матеріали та методи. Аналіз літературних джерел, протоколів, інтернет-ресурсів, які присвячені тактиці ведення вагітних у разі підозри на внутрішньоутробне інфікування плода. Результати. Проаналізовано протоколи ведення вагітності та клінічні настанови різних країн, таких, як Україна, Іспанія, Велика Британія та США, при підозрі на внутрішньоутробну інфекцію. За даними літератури встановлено, що на долю цієї патології припадає значний відсоток і показники захворюваності на перинатальні інфекції у різних країнах відрізняються. Так, у Швеції захворюваність становить 117 осіб на 1000 населення, в Іспанії – 100, у Чехії – 163, у США – 50, у Росії – 1. У статті представлені рекомендації щодо скринінгу, тактики ведення вагітності та пологів за наявності у матері таких інфекцій, як токсоплазмоз, краснуха, хламідіоз, сифіліс, гепатит В, генітальний герпес, вірус імунодефіциту людини та бактеріальний вагіноз. Установлено деякі відмінності у веденні вагітних при виявленні того чи іншого збудника у різних країнах. Заключення. Результати аналізу даних літератури свідчать про необхідність проведення подальших досліджень з приводу тактики ведення вагітності при внутрішньоутробному інфікуванні, а також особливостей стану новонароджених за наявності внутрішньоутробної інфекції.
Description: Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/rzzh_2021_7-8_6
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50257
ISSN: 2708-8723
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри акушерства та гінекології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
rzzh_2021_7-8_6.pdf289.17 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.