Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50359
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorБрехлічук, Павло Павлович-
dc.contributor.authorПетров, Віктор Олександрович-
dc.contributor.authorБаті, Вікторія Віталіївна-
dc.contributor.authorЛевчук, Ольга Богданівна-
dc.contributor.authorБойко, Надія Володимирівна-
dc.date.accessioned2023-04-07T11:13:00Z-
dc.date.available2023-04-07T11:13:00Z-
dc.date.issued2013-
dc.identifier.citationБрехлічук П. П., Петров В. О., Баті В. В. Біологічна деконтамінація відбитків, виготовлених із різних стоматологічних матеріалів / П. П. Брехлічук, Н. В. Бойко та ін. // Mikrobiolohichnyǐ zhurnal. 2013. Vol. 75, Issue 2, P. 72–79.uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50359-
dc.description.abstractВ Досліджено мікробну контамінацію відбитків, виготовлених із альгінатного (Упін) і силіконового (Спідекс) матеріалів, без і з додаванням коригуючої маси в експериментах на добровольцях. Показано, що найбільш здатними до виживання на поверхні відбитків є бактерії родів Streptococcus і Staphylococcus, кількість яких залежала від матеріалу, використаного для їх отримання. Серед ізольованих мікроорганізмів переважали штами, стійкі до дії антибіотиків. Бактеріальні препарати на основі бацил – біоспорин і субалін, а також деякі екстракти їстівних рослин, фруктів і ягід можуть бути використані для деконтамінації відбитків, отриманих із різного стоматологічного матеріалу.uk
dc.language.isoukuk
dc.relation.ispartofseriesMikrobiolohichnyǐ zhurnal;-
dc.subjectвідбитковий матеріалuk
dc.subjectмікробна контамінаціяuk
dc.subjectбактеріальні препаратиuk
dc.subjectекстракти їстівних рослин, фруктів і ягідuk
dc.titleБіологічна деконтамінація відбитків, виготовлених із різних стоматологічних матеріалівuk
dc.typeTextuk
dc.pubTypeСтаттяuk
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри хірургічної стоматології та клінічних дисціплин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2013_75_2_10_Brekhlichuk.pdf247.85 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.