Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50359
Название: | Біологічна деконтамінація відбитків, виготовлених із різних стоматологічних матеріалів |
Авторы: | Брехлічук, Павло Павлович Петров, Віктор Олександрович Баті, Вікторія Віталіївна Левчук, Ольга Богданівна Бойко, Надія Володимирівна |
Ключевые слова: | відбитковий матеріал, мікробна контамінація, бактеріальні препарати, екстракти їстівних рослин, фруктів і ягід |
Дата публикации: | 2013 |
Библиографическое описание: | Брехлічук П. П., Петров В. О., Баті В. В. Біологічна деконтамінація відбитків, виготовлених із різних стоматологічних матеріалів / П. П. Брехлічук, Н. В. Бойко та ін. // Mikrobiolohichnyǐ zhurnal. 2013. Vol. 75, Issue 2, P. 72–79. |
Серия/номер: | Mikrobiolohichnyǐ zhurnal; |
Краткий осмотр (реферат): | В Досліджено мікробну контамінацію відбитків, виготовлених із альгінатного (Упін) і силіконового (Спідекс) матеріалів, без і з додаванням коригуючої маси в експериментах на добровольцях. Показано, що найбільш здатними до виживання на поверхні відбитків є бактерії родів Streptococcus і Staphylococcus, кількість яких залежала від матеріалу, використаного для їх отримання. Серед ізольованих мікроорганізмів переважали штами, стійкі до дії антибіотиків. Бактеріальні препарати на основі бацил – біоспорин і субалін, а також деякі екстракти їстівних рослин, фруктів і ягід можуть бути використані для деконтамінації відбитків, отриманих із різного стоматологічного матеріалу. |
Тип: | Text |
Тип публикации: | Стаття |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50359 |
Располагается в коллекциях: | Наукові публікації кафедри хірургічної стоматології та клінічних дисціплин |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
2013_75_2_10_Brekhlichuk.pdf | 247.85 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.