Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Домище, Мар’ян Юрійович | - |
dc.contributor.author | Маляр, Василь Андрійович | - |
dc.contributor.author | Маляр, Андрій Віталійович | - |
dc.contributor.author | Маляр, Володимир Васильович | - |
dc.contributor.author | Маляр, Віталій Васильович | - |
dc.date.accessioned | 2023-04-12T09:37:14Z | - |
dc.date.available | 2023-04-12T09:37:14Z | - |
dc.date.issued | 2022-08-26 | - |
dc.identifier.citation | Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В. Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK"/ Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В.//Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності" | uk |
dc.identifier.uri | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508 | - |
dc.description | № 151661 | uk |
dc.description.abstract | Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотику включає застосування ромашки лікарської та брусниці звичайної. Використовують квіти Matricaria recutita L. та листя Vaccinium vitisidaea L., які висушують до сталої маси, беруть 10 г сухої рослинної сировини при співвідношенні 1:1 подрібнюють до порошкоподібної маси та екстрагують у колбі Ерленмаєра 96 % етиловим спиртом при кімнатній температурі у співвідношенні сировина/екстрагент 1:20. Отвір колби закривають харчовою плівкою, для того, щоб уникнути випаровуваня. Після інкубації протягом 30 хвилин в ультразвуковій бані при температурі 35 С проціджують через фільтрувальний папір. Чистий розчин поміщають у випаровувальний пристрій для отримання чистого спиртового екстракту при температурі 50 °С та з числом обертів 82 за хвилину. Після випаровування спирту на дні колби залишається чистий екстракт, до якого додають 10 мл етилового спирту і 5×10° кУО/мл пробіотичного штаму Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності" | uk |
dc.relation.ispartofseries | u.2022 00550; | - |
dc.subject | REK-VITIS-LAK | uk |
dc.title | Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK" | uk |
dc.type | Text | uk |
dc.type | Dataset | uk |
dc.pubType | Патент | uk |
Appears in Collections: | Наукові публікації кафедри хірургічної стоматології та клінічних дисціплин |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
(19) UA.pdf | 51.41 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.