Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorДомище, Мар’ян Юрійович-
dc.contributor.authorМаляр, Василь Андрійович-
dc.contributor.authorМаляр, Андрій Віталійович-
dc.contributor.authorМаляр, Володимир Васильович-
dc.contributor.authorМаляр, Віталій Васильович-
dc.date.accessioned2023-04-12T09:37:14Z-
dc.date.available2023-04-12T09:37:14Z-
dc.date.issued2022-08-26-
dc.identifier.citationДомище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В. Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK"/ Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В.//Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності"uk
dc.identifier.urihttps://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508-
dc.description№ 151661uk
dc.description.abstractСпосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотику включає застосування ромашки лікарської та брусниці звичайної. Використовують квіти Matricaria recutita L. та листя Vaccinium vitisidaea L., які висушують до сталої маси, беруть 10 г сухої рослинної сировини при співвідношенні 1:1 подрібнюють до порошкоподібної маси та екстрагують у колбі Ерленмаєра 96 % етиловим спиртом при кімнатній температурі у співвідношенні сировина/екстрагент 1:20. Отвір колби закривають харчовою плівкою, для того, щоб уникнути випаровуваня. Після інкубації протягом 30 хвилин в ультразвуковій бані при температурі 35 С проціджують через фільтрувальний папір. Чистий розчин поміщають у випаровувальний пристрій для отримання чистого спиртового екстракту при температурі 50 °С та з числом обертів 82 за хвилину. Після випаровування спирту на дні колби залишається чистий екстракт, до якого додають 10 мл етилового спирту і 5×10° кУО/мл пробіотичного штаму Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherНаціональний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності"uk
dc.relation.ispartofseriesu.2022 00550;-
dc.subjectREK-VITIS-LAKuk
dc.titleСпосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK"uk
dc.typeTextuk
dc.typeDatasetuk
dc.pubTypeПатентuk
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри хірургічної стоматології та клінічних дисціплин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
(19) UA.pdf51.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.