Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508
Назва: | Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK" |
Автори: | Домище, Мар’ян Юрійович Маляр, Василь Андрійович Маляр, Андрій Віталійович Маляр, Володимир Васильович Маляр, Віталій Васильович |
Ключові слова: | REK-VITIS-LAK |
Дата публікації: | 26-сер-2022 |
Видавництво: | Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності" |
Бібліографічний опис: | Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В. Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK"/ Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В.//Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності" |
Серія/номер: | u.2022 00550; |
Короткий огляд (реферат): | Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотику включає застосування ромашки лікарської та брусниці звичайної. Використовують квіти Matricaria recutita L. та листя Vaccinium vitisidaea L., які висушують до сталої маси, беруть 10 г сухої рослинної сировини при співвідношенні 1:1 подрібнюють до порошкоподібної маси та екстрагують у колбі Ерленмаєра 96 % етиловим спиртом при кімнатній температурі у співвідношенні сировина/екстрагент 1:20. Отвір колби закривають харчовою плівкою, для того, щоб уникнути випаровуваня. Після інкубації протягом 30 хвилин в ультразвуковій бані при температурі 35 С проціджують через фільтрувальний папір. Чистий розчин поміщають у випаровувальний пристрій для отримання чистого спиртового екстракту при температурі 50 °С та з числом обертів 82 за хвилину. Після випаровування спирту на дні колби залишається чистий екстракт, до якого додають 10 мл етилового спирту і 5×10° кУО/мл пробіотичного штаму Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). |
Опис: | № 151661 |
Тип: | Text Dataset |
Тип публікації: | Патент |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри хірургічної стоматології та клінічних дисціплин |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
(19) UA.pdf | 51.41 MB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.