Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508
Title: Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK"
Authors: Домище, Мар’ян Юрійович
Маляр, Василь Андрійович
Маляр, Андрій Віталійович
Маляр, Володимир Васильович
Маляр, Віталій Васильович
Keywords: REK-VITIS-LAK
Issue Date: 26-Aug-2022
Publisher: Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності"
Citation: Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В. Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK"/ Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В.//Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності"
Series/Report no.: u.2022 00550;
Abstract: Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотику включає застосування ромашки лікарської та брусниці звичайної. Використовують квіти Matricaria recutita L. та листя Vaccinium vitisidaea L., які висушують до сталої маси, беруть 10 г сухої рослинної сировини при співвідношенні 1:1 подрібнюють до порошкоподібної маси та екстрагують у колбі Ерленмаєра 96 % етиловим спиртом при кімнатній температурі у співвідношенні сировина/екстрагент 1:20. Отвір колби закривають харчовою плівкою, для того, щоб уникнути випаровуваня. Після інкубації протягом 30 хвилин в ультразвуковій бані при температурі 35 С проціджують через фільтрувальний папір. Чистий розчин поміщають у випаровувальний пристрій для отримання чистого спиртового екстракту при температурі 50 °С та з числом обертів 82 за хвилину. Після випаровування спирту на дні колби залишається чистий екстракт, до якого додають 10 мл етилового спирту і 5×10° кУО/мл пробіотичного штаму Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103).
Description: № 151661
Type: Text
Dataset
Publication type: Патент
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри хірургічної стоматології та клінічних дисціплин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
(19) UA.pdf51.41 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.