Please use this identifier to cite or link to this item:
https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508
Title: | Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK" |
Authors: | Домище, Мар’ян Юрійович Маляр, Василь Андрійович Маляр, Андрій Віталійович Маляр, Володимир Васильович Маляр, Віталій Васильович |
Keywords: | REK-VITIS-LAK |
Issue Date: | 26-Aug-2022 |
Publisher: | Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності" |
Citation: | Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В. Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотика "REK-VITIS-LAK"/ Домище М. Ю.,Маляр В.А., Маляр А.В.,Маляр В.В.,Маляр В.В.//Національний орган інтелектуальгої власності державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності" |
Series/Report no.: | u.2022 00550; |
Abstract: | Спосіб отримання композиції інгредієнтів фітобіотику включає застосування ромашки лікарської та брусниці звичайної. Використовують квіти Matricaria recutita L. та листя Vaccinium vitisidaea L., які висушують до сталої маси, беруть 10 г сухої рослинної сировини при співвідношенні 1:1 подрібнюють до порошкоподібної маси та екстрагують у колбі Ерленмаєра 96 % етиловим спиртом при кімнатній температурі у співвідношенні сировина/екстрагент 1:20. Отвір колби закривають харчовою плівкою, для того, щоб уникнути випаровуваня. Після інкубації протягом 30 хвилин в ультразвуковій бані при температурі 35 С проціджують через фільтрувальний папір. Чистий розчин поміщають у випаровувальний пристрій для отримання чистого спиртового екстракту при температурі 50 °С та з числом обертів 82 за хвилину. Після випаровування спирту на дні колби залишається чистий екстракт, до якого додають 10 мл етилового спирту і 5×10° кУО/мл пробіотичного штаму Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103). |
Description: | № 151661 |
Type: | Text Dataset |
Publication type: | Патент |
URI: | https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50508 |
Appears in Collections: | Патенти кафедри хірургічної стоматології та клінічних дисціплин |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
(19) UA.pdf | 51.41 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.