Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50576
Title: Августин Волошин: до 120-річчя від дня народження видатного громадського, культурного та церковного діяча України
Authors: Вегеш, Микола Миколайович
Гомоннай, Василь Васильович
Зимомря, Микола Іванович
Keywords: Августин Волошин, Карпатська Україна, державотворчі процеси, біографія
Issue Date: 1994
Publisher: м. Слупськ (Польща), м. Ужгород (Україна)
Citation: Зимомря М., Гомоннай В., Вегеш М. Августин Волошин: До 120-річчя від дня народження видатного громадського, культурного та церковного діяча України. Слупськ–Ужгород, 1994. 126 с.
Abstract: Багатьом відомі події, що відбувалися весною 1939 року в краї гір і долин, коли Карпатська Україна була проголошена незалежною державою. Проте широкому читацькому загалові були недоступні численні факти про її президента - Августина Волошина (1874-1945), визначного вченого-педагога, громадського, культурного й церковного діяча, який усе своє життя цілком присвятив українському народові, його духовним устремлінням до кращої долі, свободи та щастя. Президент України Леонід Кравчук увиразнив знаменність дати, пов'язаної із 55-річчям Карпатської України: "Проголошення 15 березня 1939 р. Соймом Карпатської України незалежної Української держави в Карпатах було важливим кроком на шляху відродження Української соборної держави". Видання розраховане на широке коло читачів, оскільки мовиться про одну із перших спроб цілісно оглянути життя і, зокрема, наукову спадщину о. Августина Волошина як вченого-педагога.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50576
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20230412_120428.jpg3.51 MBJPEGView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.