Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50597
Title: Історія української державності
Authors: Боднар, Володимир Лаврентійович
Вегеш, Микола Миколайович
Худанич, Василь Іванович
Keywords: Історія України, державотворчі процеси, історія Закарпаття
Issue Date: 1996
Publisher: Ужгород: Видавництво Ужгородського державного університету
Citation: Боднар В., Вегеш М., Худанич В. Історія української державності: (Навчальний посібник для студентів вищих навчальних закладів, коледжів, ліцеїв) / Ужгородський державний університет. Ужгород, 1996. 203 с.
Abstract: В посібнику робиться спроба подати історію державотворення в Україні з найдавніших часів до наших днів. Автори, на основі великого джерельного матеріалу, простежують основні етапи української державності, вказують на місце нашого краю в боротьбі українського народу за незалежність. Навчальний посібник розрахований передусім на студентів історичних факультетів університетів та інших вищих навчальних закладів. Однак, він припаде до душі всім, кого цікавить рідна історія.
Description: Із змісту: Найдавніші державні утворення на території України; Східнослов’янська держава – Київська Русь; Галицько-Волинське князівство; Запорізьке козацтво; Становлення Запорізької Січі як держави українського народу; Ідея української державності в суспільно-політичному житті України у XVIII – першій половині XIX ст.; Ідея української державності в другій половині XIX – початку ХХ ст.; Український національно-визвольний рух і державотворчі процеси в 1917–1918 рр.; Створення і діяльність Центральної Ради; Українська держава за Гетьманату; Українська державність в період Директорії; Західно-Українська Народна Республіка; Гуцульська Республіка (1918–1919); Міжвоєнний етап у ровитку політичної думки в Україні; Карпатська Україна - незалежна держава (1938–1939); Акт відновлення української державності 30 червня 1941 року; Дисидентський рух в боротьбі за незалежність України; Розбудова Української держави на сучасному етапі.
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50597
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20230412_083347.jpg2.82 MBJPEGView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.