Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50598
Title: Назустріч волі: нариси історії визвольних змагань
Authors: Вегеш, Микола Миколайович
Keywords: Історія України, Закарпаття, національно-визвольна боротьба, політичні репресії
Issue Date: 2004
Publisher: Ужгород: Видавництво Ужгородського національного університету
Citation: Вегеш М. Назустріч волі: Нариси історії визвольних змагань / Ужгородський національний університет; Науково-дослідний інститут карпатознавства. Ужгород, 2004. 178 с.
Abstract: Книга Миколи Вегеша "Назустріч волі. Нариси історії визвольних змагань" складається з трьох окремих частин, які присвячені актуальним питанням історії ОУН-УПА на Закарпатті в 1929-1950-х роках минулого століття. Її відкриває короткий історичний нарис про зародження і розвиток націоналістичного руху в краї (у різних варіантах цей нарис публікувався на сторінках журналу "Сучасність" та наукового збірника "Карпатика", редагованого М.М. Вегешем). Історико-біографічний нарис про життєвий шлях і багатогранну діяльність І.Ю. Коршинського, а також листування українського підпільника Федора Удички із побратимами по національно-визвольній боротьбі, публікуються вперше. Передує листам нарис І. Коршинського про автора листів. Видання розраховане на широкий загал читачів.
Description: Із змісту: Діяльність ОУН–УПА на Закарпатті в 1929–1950 рр.; Іван Коршинський: від участі у підпільному русі до народного депутата України; Бібліографія. Публікації на суспільно-політичну тематику І. Ю. Коршинського; Література про життя і діяльність І. Ю. Коршинського; Український підпільник Федір Удичка та його епістолярна спадщина; З жертовною любов’ю до Батьківщини (український підпільник Федір Удичка); Із листів Федора Удички; Фотоілюстрації.
Type: Text
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/50598
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри політології і державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20230412_083420.jpg3.03 MBJPEGView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.