Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51580
Title: АНАЛІЗ ЕФЕКТИВНОСТІ ЗАЛУЧЕННЯ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ ІНВЕСТИЦІЙ В УКРАЇНІ
Other Titles: ANALYSIS OF THE EFFECTIVENESS OF ATTRACTING INTELLECTUAL INVESTMENTS IN UKRAINE
Authors: Кушнір, Наталія Олексіївна
Keywords: іноземні інвестиції, інтелектуальні інвестиції, Україна, інвестиційний клімат, інвестиційна привабливість, країни-інвестори, економіка, галузі, законодавство
Issue Date: 2020
Publisher: Видавничий дім «Гельветика»
Citation: Серія «Міжнародні економічні відносини та світове господарство» включено до переліку наукових фахових видань України з економіки на підставі Наказ МОН України від 21 грудня 2015 року № 1328.
Series/Report no.: МІЖНАРОДНІ ЕКОНОМІЧНІ ВІДНОСИНИ ТА СВІТОВЕ ГОСПОДАРСТВО;Випуск 30
Abstract: У статті висвітлено сучасний стан залучення інтелектуальних інвестицій в Україні. Зображено динаміку надходження заявок на об’єкти промислової власності, реєстрації патентів на винаходи. Здійснено аналіз заявок на об’єкт промислової власності (ОПВ) з використанням системи електронного подання. Виокремлено цілу низку інвестиційно привабливих факторів, які сприяють розширенню інвестиційних зв’язків країни. Проаналізовано ключові фактори, що гальмують інвестиційну складову частину країни. Подано й проаналізовано кількість індустріальних парків у Реєстрі індустріальних парків, їх функціонування сприятиме активізації інвестиційної та наукової діяльності, стимулюванню промислового виробництва, створенню нових високотехнологічних та наукоємних виробництв та десятків тисяч робочих місць, збільшенню обсягів та асортименту випуску експортно орієнтованої продукції. Окреслено важливі кроки, що покращують інвестиційно-інноваційний імідж України на міжнародній арені.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51580
ISSN: 2413-9971
Appears in Collections:Наукові публікацї кафедри міжнародних економічних відносин

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
УжНУ №30_2020.pdf4.35 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.