Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51647
Title: Злочини проти волі, честі та гідності особи (кримінально-правове та кримінологічне дослідження)
Authors: Андрушко, Андрій Васильович
Keywords: злочини проти волі, честі та гідності особи, незаконне позбавлення волі або викрадення людини, насильницьке зникнення, захоплення заручників, підміна дитини, торгівля людьми, експлуатація дітей, використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом, незаконне поміщення в заклад з надання психіатричної допомоги, примушування до шлюбу, примушування, наклеп, образа.
Issue Date: 2021
Publisher: Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ
Citation: Андрушко А.В. Злочини проти волі, честі та гідності особи (кримінально-правове та кримінологічне дослідження): автореф. дис. ... докт. юрид. наук: 12.00.08. – Дніпро, 2021. – 44 с.
Abstract: Дисертація є першим в Україні комплексним кримінально-правовим та кримінологічним дослідженням теоретичних і прикладних проблем запобігання та протидії злочинам проти волі, честі та гідності особи. У роботі з’ясовано сучасний стан дослідження проблем протидії злочинам проти волі, честі та гідності особи; розглянуто основні етапи становлення та розвитку законодавства про кримінальну відповідальність за вказані посягання; здійснено порівняльно-правове дослідження системи злочинів проти волі, честі та гідності особи за кримінальним законодавством України та зарубіжних держав; охарактеризовано об’єктивні та суб’єктивні ознаки складів злочинів, передбачених розділом ІІІ Особливої частини КК України, розроблено пропозиції щодо їх удосконалення; виявлено проблемні аспекти диференціації кримінальної відповідальності за злочини проти волі, честі та гідності особи; розглянуто особливості реалізації кримінальної відповідальності за вказані злочини та визначено перспективні напрями удосконалення цього процесу; з’ясовано сучасний стан та виявлено основні тенденції вчинення злочинів проти волі, честі та гідності особи; розроблено кримінологічну характеристику осіб, які вчинили зазначені злочини; сформовано систему наукових знань про загальні закономірності та особливості детермінації злочинів проти волі, честі та гідності особи; визначено перспективні напрями запобігання вказаним злочинам.
Type: Text
Publication type: Автореферат
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51647
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри кримінального права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Андрушко А.В. Автореферат_07.04.2021.pdf687.23 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.