Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51814
Title: Зміни макро- та мікроелементного складу крові у хворих на цироз печінки
Other Titles: Changing macro- and mikroelements syllable blood in person on cirosis liver
Authors: Коваль, Валентина Юріївна
Архій, Емілія Йосипівна
Коцюбняк, Л. А.
Віщак, В.Е.
Бондаренко, Володимир Васильович
Брич, Н. І.
Рішко, Я. Ф.
Янкес, М. А.
Keywords: цироз печінки, макро- та мікроелементи, cyrrosis hepatic, macro- and microelement
Issue Date: 2007
Publisher: УжНУ
Citation: Зміни макро- та мікроелементного складу крові у хворих на цироз печінки / В. Коваль, Е. Архій, Л. Коцюбняк та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / голов. ред. А. С. Головацький. – Ужгород : УжНУ, 2007. – Вип. 31. – С.16-19. – Бібліогр.: с. 19 (3 назви). – Рез. англ., укр.
Abstract: Виявлено різнонаправлені зміни макро- та мікроелементноrо складу крові, зокрема магнію, заліза, калію, кальцію, що потребує відповідної корекції. З метою покращення макро- та мікроелементного складу крові - дефіциті кальцію, магнію, калію, натрію та заліза рекомендовано проводити відповідну медикаментозну корекцію та в харчо­вий раціон вводити: зелень (кріп запашний, петрушку та цибулю городню), горіхи, яйця, тверді сири.
There were discovered different changes in the macro- and microelement composition of blood, especially magnesium, iron, potassium, calcium, what needs to bе appropriately corrected. In order to improve the macro- and microelement composition of blood, that is deficiency of calcium, magnesium, potassium, natrium, it is recommended to carry out an appropriate medi­cal corrections and to add walnuts, vegetables, sunflower seeds and hard cheese to nutritious ration.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51814
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Медицина. Випуск 31 - 2007

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ЗМІНИ МАКРО- ТА МІКРОЕЛЕМЕНТНОГО СКЛАДУ КРОВІ.pdf4.06 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.