Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51846
Title: Ліпідний спектр крові у хворих на цукровий діабет 2 типу в залежності від маси тіла
Other Titles: Lipids content in biood of thе patients wіth diabetus mellitus of 2nd tуре in dependence of body weight
Authors: Блецкан, Мирослава Михайлівна
Смагіна, Л. К.
Курах, Артур Васильович
Блецкан, В. Т.
Росул, Мар'яна Михайлівна
Keywords: цукровий діабет, дисліпідемія, гіперхолестеринемія, гіпертригліцеридемія, абдоміналь­не ожиріння, diabetic mellitus, dyslipidemia, hypercholesterolemia, hypertrygliceridemia, abdominal obesity
Issue Date: 2006
Publisher: Поліграфцентр "Ліра"
Citation: Ліпідний спектр крові у хворих на цукровий діабет 2 типу в залежності від маси тіла / М. М. Блецкан, Л. К. Смагіна, А. В. Курах та ін. // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Медицина / редкол.: А.С. Головацький (гол. ред.), К.С. Волков, О.М. Ганич та ін. – Ужгород : Поліграфцентр "Ліра", 2006. – Вип. 28. – С. 35-37. – Бібліогр.: с. 37 (12 назв). – Рез. укр., англ.
Abstract: Вивчали частоту дисліпідемїї у 49 хворих на цукровий діабет 2 типу в залежності від маси тіла. Виявлено, що у хворих на цукровий діабет та з надмірною масою тіла дисліпідемія спостерігаєгься знач­но частіше у порівнянні з хворими на цукровий діабет та з нормальною масою тіла. Особливо загрозли­вою є комбінація гіперхолестеринемії з гіпертригліцеридемією, діагностуєгься у 46,9% осіб із надмірною масою тіла та у 29,4% осіб із нормальною масою тіла.
We estimated the dyslipidemia in diabetic patients with obesity more frequently than in the patients with diabetus mellitus and normal body weight. The combination of hypercholesterolemia and hypertrygliceridemia is most dangerous. This was observed in 46,9% of patients with excessive weight and in 29,4% of patients with normal body weight.
Description: https://drive.google.com/file/d/1EfGqQa7Qypp1JTVYgQz78-C4SdRYqOGg/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51846
Appears in Collections:Медицина. Випуск 28 - 2006

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
тит. Вип. 28. 2006.pdf709.83 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.