Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51888
Title: Самосприйняття, обізнаність та ставлення до ортодонтичного лікування студентів-стоматологів та лікарів-інтернів.
Other Titles: SELF-PERCEPTION, AWARENESS AND ATTITUDE TOWARDS ORTHODONTIC TREATMENT OF DENTAL STUDENTS AND DOCTOR INTERNS
Authors: Мельник, Володимир Семенович
Ізай, Мілан Ернестович
Мельник, Софія Володимирівна
Keywords: обізнаність, ставлення до ортодонтичного лікування, самосприйняття про зовнішній вигляд зубів, інтерни
Issue Date: 2023
Citation: Мельник В.С., Ізай М.Е., Мельник С.В. Самосприйняття, обізнаність та ставлення до ортодонтичного лікування студентів-стоматологів та лікарів-інтернів. «Вісник стоматології» № 1 (122) Т 47. С. 179-183.
Abstract: Пацієнти зазвичай проходять ортодонтичне лікування для покращення зовнішнього вигляду обличчя та зубів. Основним фактором, що впливає на рішення про ортодонтичне лікування є естетичне покращення та психологічний аспект. Пацієнти тепер більше уважно ставляться до естетики свого обличчя і бажають мати ідеальну усмішку. Завжди важко виміряти, що саме означає стоматологічна естетика, оскільки існує різноманітність в індивідуальних судженнях щодо естетики. Рішення надати та прийняти ортодонтичне лікування визначається не тільки ортодонтом, але й сприйняттям пацієнтом власного зовнішнього вигляду обличчя, зубної естетики. Крім того, знання про ставлення пацієнтів до ортодонтичного лікування сьогодні стають все більш важливими в ортодонтії. Стать, вік, самооцінка, освіта та соціально-економічний стан можуть вплинути на самосприйняття зовнішнього вигляду зубів і ставлення до ортодонтичного лікування.
Description: У цьому дослідженні дано оцінку обізнаності щодо ортодонтичного лікування, самосприйняття про зовнішній вигляд зубів та ставлення до ортодонтичного лікування в групі студентів стоматологів старших курсів та лікарів-інтернів. Студенти-стоматологи та інтерни мають хороші знання про ортодонтичне лікування та позитивне ставлення до нього, хоча існують незначні гендерні відмінності.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51888
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри дитячої стоматології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Вісник стоматології, № 1, 2023.pdf296.12 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.