Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51965
Title: Кишковий мікробіом і неалкогольна жирова хвороба печінки у дітей: шляхи взаємодії
Authors: Горленко, Олеся Михайлівна
Пушкаренко, Ольга Анатоліївна
Калій, Василь Васильович
Гойдаш, Т. М.
Keywords: жирова неалкогольна хвороба печінки, мікробіом, діти, кишечник, запалення, інфекційні захворювання, патогенез, non-alcoholic fatty liver disease, children, pathogenesis, microbiome, intestines, infectious diseases, inflammation
Issue Date: 2022
Publisher: Проблеми клінічної педіатрії
Citation: Кишковий мікробіом і неалкогольна жирова хвороба печінки у дітей: шляхи взаємодії / О.Горленко, О. Пушкаренко, Т. Гойдаш // Проблеми клінічної педіатрії. — 2022. — №1(55). — C. 85-91.
Abstract: Беззаперечним досягненням у галузі вивчення поведінки мікробіоти кишечника є встановлення факту, що деякі захворювання, які вважалися неінфекційними, також можуть передава- тися через мікроорганізми. Це послужило підставою для того, щоб його (мікробіом кишечника) назва- ти «забутим органом», що може служити додатковою (і, так би мовити, відсутньою) ланкою для більш об’єктивної і кращої діагностики та лікування багатьох захворювань, які не вважались інфекційними.
A definite advancement in the study of gut microbiota behavior is the establishment of the fact that some diseases considered non-infectious can be transmitted through microorganisms. This served as the basis for calling it (the intestinal microbiome) a “forgotten organ”, which can serve as an additional (and, so to speak, absent) link for a more objective and better diagnosis and treatment of many diseases that were not previously considered infectious
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51965
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри педіатрії з дитячими інфекційними хворобами

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
pkp_2022_1_3 (1).pdf1.67 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.