Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51992
Title: ООСОБЛИВОСТІ МОРАЛЬНОГО ВИХОВАННЯ УЧНІВ ПІДЛІТКОВОГО ВІКУ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ
Other Titles: FORMATION OF MORAL QUALITIES OF ADOLESCENT STUDENTS IN SPORTS TRAINING LESSONS
Authors: Сивохоп, Еріка Едуардівна
Товт, Валерій Адальбертович
Keywords: Взаємозв’язок між заняттями фізичною культурою і спортом та підвищенням рівня розвитку моральних якостей старшокласників., Моральне виховання, уроки фізичної культури, учні підліткового віку.
Issue Date: 18-May-2023
Publisher: ДВНЗ "Ужгородський національний університет"
Citation: Сивохоп Е. Особливості морального виховання учнів підліткового віку на уроках фізичної культури / Еріка Сивохоп, Валерій Товт // Матеріали щорічної університетської підсумкової наукової студентської конференції факультету здоров’я та фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет», 18 травня 2023 року. Ужгород, 2023. - С.81-83.
Abstract: Доведено, що для виховання моральних якостей під час уроків з фізичної культури ефективним є використання різноманітних групових вправ та спортивних заходів. Особливо корисними у формуванні моральних якостей виявилися рухливі ігри і естафети. Під час ігор і естафет учні навчалися правилам ведення конкурентної боротьби, залагодженню конфліктів, коректній поведінці, поваги до суперників, вчителів.
Description: Методом порівняльного аналізу відповідей, було доведено, що учні, які займалися спортом, мали кращі показники щодо дотримання загальноприйнятих моральних норм поведінки, зокрема як під час уроків фізичної культури, так і впродовж всього часу перебування в школі. В учнів, які не займалися спортом, ці показники були вірогідно гіршими.
Type: Text
Publication type: Тези до студентської статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/51992
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фізичного виховання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Моральне вихов тези.pdf213.46 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.