Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52072
Title: Транскордонний туризм Карпатського єврорегіону
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Білак, Олександр Павлович
Keywords: Туризм., Транскордонний туризм, єврорегніон, природно-ресурсний потенціал. тісторико-культурний потенціал
Issue Date: 2023
Publisher: ТОВ "РІК-У", Ужгород
Citation: Транскордонний туризм Карпатського єврорегіону: навчальний посібник /ДВНЗ «Ужгородський національний університет», укладачі: Н. Габчак, О. Білак – Ужгород: Вид. ТОВ «РІК-У» 2023. – 248 с.
Series/Report no.: УДК 338.48 (477.8 - 67 Кар) (075.8) Г12;
Abstract: Навчальний посібник, який вміщає повний курс лекцій з навчальної дисципліни «Транскордонний туризм Карпатського єврорегіону» покликаний сформувати у здобувачів вищої школи цілісний суспільно-економічний та політичний погляд на особливості та тенденції розвитку прикордонних територій України, зокрема її складової – Закарпатської області. Визначити специфіку транскордонних зовнішньоекономічних зв’язків та розкрити їхню роль у підвищенні конкурентоспроможності єврорегіонів в умовах розширення сучасних євроінтеграційних процесів. Виходячи з навчальної мети важливим є набуття здобувачами сукупності теоретичних знань і практичних навичок з організації туристичної діяльності на прикордонних територіях та набути вміння працювати в міжнародному середовищі з питань розвитку туризму та рекреації, виокремлювати перспективи розбудови нових пунктів пропуску на ділянці державного кордону України, Закарпаття з країнами ближнього зарубіжжя.
Description: Важливим є вивчення системи понять транскордонного туризму, організації різних його форм співпраці, зокрема єврорегіонів, нових напрямів здійснення туристичної діяльності на прикордонних територіях, вітчизняного та закордонного досвіду реалізації інтеграційного потенціалу суміжних територій. Реалізація даних завдань повинна забезпечити досягнення мети та сформувати у здобувачів вищої освіти програмні результати навчання, а саме: 1) засвоєння теоретико-методологічних основ розвитку, аналізу та оцінки туристично-рекреаційного потенціалу прикордонних територій; 2) аналітична оцінка стану прикордонного та транскордонного простору; 3) вивчення характерних рис та особливостей організації розвитку туризму в межах транскордонних територій; 4) виявлення основних тенденцій динаміки зовнішньоекономічних операцій; 5) аналізувати та порівнювати транскордонні туристичні ринки тощо. Відповідно до ОП програми 242 «Туризм», вивчення даної навчальної дисципліни сприяє формуванню у здобувачів вищої освіти загальних та фахових компетентностей.
Type: Image, 3-D
Publication type: Книга, підручник
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52072
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.