Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52138
Title: Риси характеру людини» як складова лексико-семантичної групи «Зло» в англійській та українській мовах.
Authors: Онищак, Галина Василівна
Попович, Євгенія Василівна
Keywords: лексико-семантична група, методика формалізованого аналізу лексичної семантики, тематична група
Issue Date: 30-Apr-2020
Publisher: Посвіт
Citation: Онищак Г.В., Попович Є.В. «Риси характеру людини» як складова лексико-семантичної групи «Зло» в англійській та українській мовах. Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том VIIІ: діалог у розвитку науки та освіти / [Ред.: Я. Ґжесяк, І. Зимомря, В. Ільницький], м. Ужгород, 30 квітня 2020. Конін – Ужгород – Київ – Херсон : Посвіт, 2020. С. 257–259.
Series/Report no.: Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи: діалог у розвитку науки та освіти;Том VIIІ
Abstract: Метою дослідження є встановлення спільного та відмінного в лексиці на позначення рис характеру людини в межах лексико-семантичної групи «Зло» в сучасних англійській та українській мовах. Вивчення семантичних особливостей слів на позначення рис характеру людини в обох мовах здійснюється за допомогою методики формалізованого аналізу лексичної семантики.
Description: Запропонований підхід базується на формальному, суто мовному критерії– віднесеності слів, які аналізуються, до однієї частини мови (іменника). Матричний метод представлення семантичних відношень між словами мови розглядаємо як метамову для опису досліджуваних об’єктів аналізу, а матрицю у вигляді таблиці – як модель системи семантичних зв’язків, з одного боку, та семантичної структури лексики, з іншого.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52138
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри англійської філології



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.