Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52139
Title: Матричне представлення найбільш багатозначних іменників на позначення зла (на матеріалі сучасної французької мови).
Other Titles: MATRIX REPRESENTATION OF THE MOST POLYSEMANTIC NOUNS DENOTING EVIL (on the material of modern french)
Authors: Онищак, Галина Василівна
Keywords: семантика, найбільш багатозначні іменники, формалізований аналіз лексичної семантики, матриця, система
Issue Date: 2020
Publisher: Вид-во Б. І. Маторіна
Citation: Онищак Г.В. Матричне представлення найбільш багатозначних іменників на позначення зла (на матеріалі сучасної французької мови). Теоретичні й прикладні проблеми сучасної філології / [за заг. ред. проф. В. А. Глущенка]. Слов’янськ: Вид-во Б. І. Маторіна, 2020. № 10. Ч. 1. С. 71–78.
Series/Report no.: Теоретичні й прикладні проблеми сучасної філології;№ 10. Ч. 1.
Abstract: Стаття присвячена дослідженню семантики найбільш багатозначних іменників на позначення зла у сучасній французькій мові за допомогою методики формалізованого аналізу лексичної семантики. Комплексний аналіз досліджуваних слів на основі матриці показав, що вони виступають системою, де кожна лексична одиниця характеризується як автономністю, так і різноаспектними зв’язками з іншими одиницями.
Description: Метою дослідження є розкриття семантичних особливостей найбільш багатозначних лексичних одиниць на позначення зла в сучасній французькій мові. Ця мета конкретизується в таких завданнях: 1) виявити специфіку передачі форм та засобів прояву зла найбільш багатозначними іменниками в сучасній французькій мові; 2) виявити спільні та відмінні лексичні значення досліджуваних одиниць. Матеріалом дослідження слугували лексичні одиниці, які містять експліцитні та імпліцитні вказівки на форми, основні характеристики і прояви зла, зібрані шляхом суцільного аналізу Grand Larousse de la Langue Française у 7-ми томах.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52139
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри англійської філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
МАТРИЧНЕ ПРЕДСТАВЛЕННЯ НАЙБІЛЬШ БАГАТОЗНАЧНИХ.pdf312.25 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.