Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52142
Title: Семантична структура іменників на позначення добра в українській та англійській мовах
Authors: Онищак, Галина Василівна
Keywords: Іноземна філологія, формалізований аналіз лексичної семантики, лексико-семантична група, матриця, семний склад, кількісні та якісні характеристики
Issue Date: 2019
Citation: Онищак Г.В. Семантична структура іменників на позначення добра в українській та англійській мовах. Типологія мовних значень у діахронічному та зіставному аспектах. 2019. № 37. С. 22–39.
Abstract: Стаття присвячена зіставному дослідженню семантичної структури лексики на позначення добра в сучасних українській та англійській мовах за допомогою методики формалізованого аналізу лексичної семантики. Укладено реєстр слів на позначення добра в двох далекоспоріднених мовах на основі суцільного аналізу найавторитетніших тлумачних словників; змодельовано їхні лексико-семантичні групи; сконструйовано матриці співвідношень досліджуваних одиниць та їхніх значень; виявлено кількісні та якісні характеристики сем іменників на позначення добра в кожній із досліджуваних мов; зіставлено семний склад лексикосемантичних груп у сучасних українській та англійській мовах.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52142
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри англійської філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
7833-Текст статті-15737-1-10-20200318.pdf515.26 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.