Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52335
Title: Стратегічний ризик–менеджмент банку: зарубіжний досвід та вітчизняна практика
Authors: Клюско, Лідія Антонівна
Keywords: банківські ризики, управління банківськими ризиками, стратегічний банківський ризик-менеджмент, моделі стратегічного ризик-менеджменту, критерії вибору оптимальної моделі банківського стратегічного ризик - менеджменту
Issue Date: 2009
Publisher: УжНУ "Говерла"
Citation: Клюско, Л. А. Стратегічний ризик–менеджмент банку: зарубіжний досвід та вітчизняна практика / Л. А. Клюско // Науковий вісник Ужгородського університету: Серія: Економіка / ред. кол. В.П.Мікловда, М.І.Пітюлич, Н.М.Надь та ін. – Ужгород: УжНУ "Говерла", 2009. – Спецвип. 28. Ч.1. – С. 136–144. – Бібліогр.: с. 143–144 (11 назв).
Abstract: Статтю присвячено актуальній проблемі управління банківськими ризиками в сучасних умовах, оскільки сучасний етап банківського ризик-менеджменту в Україні, і особливо його стратегічної складової не відповідає вимогам сьогодення. Про це свідчить те, що на сьогодні переважна більшість вітчизняних банків знаходяться у кризовій ситуації саме через відсутність системи стратегічного управління. У статті проаналізовано потенційні банківські ризики, визначено особливості процесу управління ризиками в банківському середовищі та досліджено моделі стратегічного ризик-менеджменту комерційних банків, досліджено зарубіжний досвід щодо організації ризик-менеджменту банків та обrрунтовано пропозиції щодо впровадження передових форм, методів, інструментів і стратегій управління ризиками в практичну діяльність комерційних банків України.
Description: https://drive.google.com/file/d/1Pgmj2xbPb9y19oBM8iq3tZ-wwl9NLQia/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52335
Appears in Collections:Економіка. Спецвипуск - 28. Частина 1 - 2009

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
тит. Ек. Спецвип. 28.Ч.І. 2009.pdf195.36 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.