Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52645
Title: Ділова іноземна мова (німецька): Навчально–методична розробка до курсу частина 2
Authors: Кіш, Надія Василівна
Рак, Олеся Юріївна
Канюк, Олександра Любомирівна
Issue Date: 2021
Publisher: Видавництво УжНУ «Говерла»
Citation: Канюк О.Л., Кіш Н.В., Рак О.Ю., Ділова іноземна мова (німецька): Навчально–методична розробка до курсу / Уклад. Олександра Любомирівна Канюк, Надія Василівна Кіш, Олеся Юріївна Рак. – Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2021 – 71с.
Series/Report no.: частина 2;
Abstract: Мета навчально – методичної розробки до курсу «Ділова іноземна мова (німецька)» - забезпечити практичне оволодіння студентами лексичними та мовленнєвими моделями, необхідними для спілкування німецькою мовою у ситуаціях ділової комунікації в усній та письмовій формах. Навчально – методична розробка призначена для широкого кола читачів: слухачів курсів іноземних мов, студентів та аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів.
Description: Розширення міжнародних зв’язків України і поглиблення євроінтеграційних процесів зумовлює підвищення вимог до професійної підготовки вітчизняних фахівців. Для успішного розвитку економіки і забезпечення конкурентоспроможності на світовому ринку потрібні працівники, які мають високий рівень фахової підготовки і володіють уміннями іншомовного особистісного і ділового спілкування. Сьогодні акцент ставиться не тільки на зв’язку навчання іноземній мові з культурою країни – носія мови, але й на важливості проникнення в цю культуру, толерантному ставленні до неї, що сприяє розвитку в суспільстві соціокультурного розуміння належності до світового співтовариства і готовності до міжнаціонального спілкування суб’єктів, кожний з яких бачить в іншому повноправного партнера ділової взаємодії. Формування вмінь іншомовного ділового спілкування є невід’ємним компонентом професійної підготовки майбутніх фахівців будь-якого профілю. Незаперечним є факт, що сучасний успішний фахівець обов’язково повинен володіти вміннями ділової комунікації (проведення ділових бесід, переговорів, зустрічей, дискусій, телефонних розмов, ведення ділової кореспонденції тощо). Пропонована навчально – методична розробка до курсу «Ділова іноземна мова (німецька)» має на меті ознайомити з основами іншомовного ділового спілкування, виробити комунікативні навички ділового листування, організації ділових зустрічей та переговорів, оволодіння мовним матеріалом, необхідним під час здійснення ділових подорожей. Сьогодні у професійній підготовці фахівців у вітчизняних ВНЗ існують певні суперечності: між соціальним замовленням суспільства на фахівців різних галузей, які володіють уміннями іншомовного ділового спілкування, і недостатнім рівнем їх іншомовної підготовки; необхідністю системної підготовки фахівців до професійного ділового спілкування та відсутністю відповідної міжпредметної координації. Все вищезгадане зумовило укладання навчально – методичної розробки до курсу «Ділова іноземна мова (німецька)».
Type: Text
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52645
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри іноземних мов

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ділова іноземна мова (німецька) частина 2.doc223.5 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.