Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52825
Title: КОМУНІКАТИВНА КУЛЬТУРА ВИКЛАДАЧА ВУЗУ
Authors: Надія Василівна Кіш
Keywords: КОМУНІКАТИВНА КУЛЬТУРА, Інформаційний аспект, нормативний характер комунікативної культури, професійна культура спілкування, викладач
Issue Date: 5-May-2017
Publisher: Київ: ГО «Київська наукова організація педагогіки та психології»
Citation: Кіш Н.В. Комунікативна культура викладача вузу / Н.В.Кіш // Матеріали Міжнародної науково-практичної конференції «Педагогіка та психологія: виклики і сьогодення» (м.Київ, 5 – 6 травня 2017 р.). − Київ: ГО «Київська наукова організація педагогіки та психології», 2017. –Ч. – С.80-83
Abstract: «Комунікативна культура», як більш вузьке поняття, несе в собі ознаки загального родового поняття − «культура спілкування». Культура спілкування в педагогіці розглядається в прикладному, професійному аспекті. Відзначаючи, що комунікативна діяльність є основним видом діяльності педагога, а спілкування − сферою, в якій протікає процес освіти і виховання особистості, дослідниками робиться спроба виділити професійну культуру педагогічного спілкування. Її визначають як професійно значущу якість особистості викладача. Це евристична, особистісна форма реалізації педагогічних відносин, спрямована на оптимально повне і правильне рішення задач, висунутих перед викладачем суспільством по вихованню та навчанню підростаючого покоління. комунікативна культура педагога є не тільки засобом, а й умовою його соціального розвитку. Це пов’язано з тим, що спілкування значимо для студентів як сфера життєдіяльності, засіб його соціального розвитку і основна сфера його професійної діяльності.
Type: Text
Publication type: Тези до статті
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/52825
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри іноземних мов

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КОМУНІКАТИВНА КУЛЬТУРА ВИКЛАДАЧА ВУЗУ 2017.doc47 kBMicrosoft WordView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.