Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53293
Title: Стан та перспективи двостороннього економічного співробітництва між Україною та Туреччиною
Authors: Станков, Олександр Степанович
Keywords: економічне співробітництво, перспективні контакти, взаємний товарообіг, експорт, імпорт, економічна стратегія, галузь економіки
Issue Date: 2007
Publisher: УжНУ "Говерла"
Citation: Станков, О. С. Стан та перспективи двостороннього економічного співробітництва між Україною та Туреччиною / О. С. Станков // Науковий вісник Ужгородського університету : серія: Економіка; збірник наукових праць / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.І. Пітюлич, С.С. Слава та ін. – Ужгород : Говерла, 2007. – Вип. 24. – С.186-190. – Бібліогр.: с. 190 (26 назв).
Abstract: Головною метою наукового дослідження, вuкладеного в даній статті, є мотивоване доведення перспективності розвитку міждержавних економічних стосунків України і Туреччини в контексті нещодавнього розширення Євросоюзу, коли обидві держави залишилися за межами єврооб'єднання. У процесі дослідження автором наводяться окремі прuклади двосторонньої економічної співпраці, починаючи з 1991 року, перспективні проекти, характеристики основних галузей турецької економіки, що екстраполюються саме на проблему доцільності поглиблення двосторонньої співпраці. Актуальність даного дослідження, випливає із загальнодержавної стратегії розвитку народного господарства, в якій Президент України Л.Кучма наголошує на необхідності отримання нашою країною статусу держави з ринковою економікою та приєднання до СОТ. Тому автор підкреслює доцільність пошуку Україною нових ринків збуту для вітчизняних товарів, потенційних інвесторів та партнерів для реалізації економічно вигідних проектів не тільки у ЄС, який висуває ряд вимог, що наразі наша держава ще не в змозі виконати повністю, а й в інших регіонах світу.
Description: https://drive.google.com/file/d/1_QXO9acdf53blvpgpBVjd7NNbU7nWSi6/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53293
ISSN: 0869-0782
Appears in Collections:Економіка. Випуск 24 - 2007

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ек. Вип. 24. 2007. тит..pdf240.14 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.