Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53592
Title: Роль місцевих органів влади у розвитку транскордонного співробітництва в умовах розширення ЄС на Схід
Authors: Сембер, Степан Васильович
Keywords: транскордонне співробітництво, місцеві органи влади, необхідні передумови, Євросоюз, угоди, договори, закони, конвенція, Єврорегіон, партнерство, про­грами, стратегії, бізнес-інкубатор, агентство
Issue Date: 2006
Publisher: Вид–во "Говерла"
Citation: Сембер, С. В. Роль місцевих органів влади у розвитку транскордонного співробітництва в умовах розширення ЄС на Схід [Текст] / С. В. Сембер // Науковий вісник Ужгородського університету : Серія: Економіка; збірник наукових праць / ред. кол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.М. Бойко, М.І. Пітюлич та ін. – Ужгород : Говерла, 2006. – Спецвип. 20 : Транскордонне співробітництво в умовах розширення ЕС на Схід. – С. 18-26.
Series/Report no.: Економіка Спеціальний Випуск 20;
Abstract: У статті сформульовані необхідні передумови для транскордонного співробітництва, розкрито їх суть, висвітлено роль органів місцевої влади у розвитку транскордонного співробітництва на Закарпатті з урахуванням суспільних перетворень в Україні та країнах Центрально-Східної Єв­ропи. Для більш глибокого дослідження ролі місцевих органів влади Закарпаття в транскордонній співпраці у повоєнні роки його структуризовано на три періоди. Висвітлено міжнародну та наці­ональну організаційно-правову систему, яка прямо або опосередковано сприяла зміцненню ролі мі­сцевих органів влади в транскордонній співпраці. Розкрито роль місцевої влади у розбудові інституційної бази транскордонного співробітництва, їх підготовку до співпраці в умовах реального сусідства з Європейським Союзом. Показано процес пошуку місцевими органами влади нових форм, методів, інструментів і механізмів для вдосконалення цієї співпраці. На основі проведеного аналізу для місцевих властей зроблено відповідні висновки та пропозиції, які сприятимуть транс­кордонній співпраці у нових умовах.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53592
Appears in Collections:Економіка. Спецвипуск 20 - 2006



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.