Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53703
Title: Підвищення кваліфікації адвоката як один із його професійних обов’язків: загальні положення
Authors: Заборовський, Віктор Вікторович
Фазикош, Василь Георгійович
Keywords: 12.00.10 – судоустрій; прокуратура та адвокатура, правовий статус адвоката; адвокатська діяльність; професійні обов’язки адвоката; підвищення кваліфікації адвоката; професійний рівень адвоката.
Issue Date: 2022
Publisher: ДВНЗ "Ужгородський національний університет"
Citation: Заборовський В.В., Фазикош В.Г., Семерак О.С. Підвищення кваліфікації адвоката як один із його професійних обов’язків: загальні положення. Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія: Право. 2022. Вип. 70. С. 444-449. https://doi.org/10.24144/2307-3322.2021.70.71
Abstract: Дана стаття присвячена розкриттю питань, які пов’язані із з’ясуванням сутності професійного обов’язку адвоката підвищувати свою кваліфікацію. В рамках даної статті було досліджено різні підходи науковців, а також розкрито позицію зако- нодавця щодо визначення правової природи інституту підвищення кваліфікації, що сприймається як один із визначальних професійних обов’язків адвоката. Аналізуються також міжнародні та регіональ- ні стандарти, які мають вагоме значення для формування якісних національних (вітчизняних) стан- дартів організації та діяльності адвокатури. Аргументується позиція, згідно з якою підвищення адвокатом своєї кваліфікації є одним із визна- чальних його обов’язків, закріплення якого насамперед має мету забезпечити належну реалізацію конституційного права особи на отримання професійної правничої допомоги. Акцентується увага на тому, що надання такої допомоги неможливе без наявності у адвоката відповідного комплексу знань та досвіду вирішення покладених на нього завдань, усвідомлення специфіки тактики та методів здійс- нення адвокатської діяльності, володіння широким комплексом як процесуальних, так і позапроцесу- альних способів надання професійної допомоги. Для досягнення поставленої мети, автором були застосовані характерні для правової науки методи. Дослідження проводилося із застосуванням насамперед системно-структурного методу та діалектич- ного методу пізнання правової дійсності.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53703
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Заборовський Підвищення кваліфікації адвоката.pdf1.35 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.