Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53721
Title: Надання адвокатом правничої допомоги професійним спортсменам щодо ведення переговорів та укладення контрактів
Authors: Заборовський, Віктор Вікторович
Keywords: 12.00.10 – судоустрій; прокуратура та адвокатура, адвокат; адвокатська діяль- ність; професійна правнича допомога; принци- пи адвокатської діяльності; конфлікт інтересів; принцип уникнення конфлікту інтересів; договір про надання правничої допомоги; відмова від на- дання правничої допомоги.
Issue Date: 2023
Publisher: ДВНЗ "Ужгородський національний університет"
Citation: Заборовський В.В. Надання адвокатом правничої допомоги професійним спортсменам щодо ведення переговорів та укладення контрактів. Аналітично-порівняльне правознавство. 2023. № 1. С. 127-133. https://doi.org/10.24144/2788-6018.2023.01.21
Abstract: У даній статті здійснюється теоретико-при- кладне дослідження сутності конфліктів інтере- сів насамперед через призму з’ясування правової природи заходів, яких повинен дотримуватися адвокат з метою їх уникнення. Дана стаття при- свячена розкриттю різноманітні позиції науковців щодо можливості прийняття доручення від клієн- та (продовження надання правничої допомоги) за умови потенційного конфлікту інтересів. Дослідження акцентувало увагу на тому, що кримінальне судочинство передбачає можливість подання заяви про відвід захисника (заяви про самовідвід захисника), тоді як в інших видах су- дочинства, рішення про участь або, навпаки, неу- часть у справі в умовах конфлікту інтересів зале- жить безпосередньо від волевиявлення адвока- та-представника, і суд не може заявити про відвід такого представника. В межах даного дослідження було проаналі- зовано й доволі значний комплекс заходів, яких повинен вживати адвокат (адвокатське об’єд- нання) щодо попередження виникнення та змен- шенню можливих негативних наслідків існування конфлікту інтересів в умовах здійснення адвокат- ської діяльності. Робиться висновок, що до таких заходів можна віднести: встановлення додатко- вих обмежень при наданні правничої допомоги адвокатськими компаніями (інформаційних бар’є- рів, закріплення внутрішньо корпоративних ко- дексів етичної поведінки адвокатів); закріплення певних обов’язків, заборон та обмежень у відно- синах клієнта з адвокатом з метою закріплення абсолютної незалежності адвоката щодо виконан- ня своєї професійної діяльності тощо. В даній статті широкого застосування набули як загальнонаукові методи аналізу та синтезу, так і методи, що характерні для правової науки. Саме дослідження здійснювалося із застосуван- ням зокрема, формально-догматичного методу, який надав можливість проаналізувати комп- лексу заходів, яких повинен дотримуватися ад- вокат задля уникнення можливого конфлікту інтересів.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53721
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри цивільного права та процесу



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.