Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53840
Title: Фауна Copepoda, Harpacticoida джерел басейнів річок Дністер та Тиса в межах України
Other Titles: Fauna of Copepoda, Harpacticoida in the springs of the Dniester and Tisza river basins within Ukraine
Authors: Ковальчук, Наталія Єгорівна
Keywords: microzoobenthos, crustaceans, Harpacticoida, Copepods, river basins, springs, Tisza, Dniester, мікрозообентос, веслоногі раки, басейни річок, гарпактициди, Дністер, Тиса
Issue Date: 2022
Citation: Ковальчук Н. Є. Фауна Copepoda, Harpacticoida джерел басейнів річок Дністер та Тиса в межах України / Н. Є. Ковальчук // Науковий вісник Ужгородського університету : серія Біологія. — 2022. — Вип. 52. — С. 46-54. — Рез. англ. — Бібліогр.: с. 53-54.
Series/Report no.: Біологія;
Abstract: У роботі представлені результати досліджень фауни донних ракоподібних (Copepoda, Harpacticoida) у джерелах, які знаходяться на територіях басейнів річок Тиса (басейн Дунаю) та Дністер в межах України. У 46-и пробах мікрозообентосу з джерел знайдено гарпактицид. В цілому, було виявлено 18 видів гарпактицид: 14 видів у водоймах басейну Тиси і 17 видів у водоймах басейну Дністра. Найчастіше, у пробах зообентосу зустрічалися Attheyella (Attheyella) crassa, Attheyella (Attheyella) wierzejskii wierzejskii, Bryocamptus (Bryocamptus) tarnogradskyi, Bryocamptus (Limocamptus) luenensis, Bryocamptus (Rheocamptus) spinulosus occidentalis. Одноразово для басейну Тиси відмічено види Bryocamptus (Bryocamptus) minutus minutus, Moraria (Moraria) brevipes brevipes, Proserpinicaris gorganensis, а для басейну Дністра – Bryocamptus (Bryocamptus) vejdovskyi vejdovskyi, Elaphoidella bidens decoratа. Порівняння видового складу Copepoda, Harpacticoida за індексом Жаккара показало подібність фауни гарпактицид джерел басейнів Тиси та різних ділянок Дністра в межах 0,41–0,23.
У роботі представлені результати досліджень фауни донних ракоподібних (Copepoda, Harpacticoida) у джерелах, які знаходяться на територіях басейнів річок Тиса (басейн Дунаю) та Дністер в межах України. У 46-и пробах мікрозообентосу з джерел знайдено гарпактицид. В цілому, було виявлено 18 видів гарпактицид: 14 видів у водоймах басейну Тиси і 17 видів у водоймах басейну Дністра. Найчастіше, у пробах зообентосу зустрічалися Attheyella (Attheyella) crassa, Attheyella (Attheyella) wierzejskii wierzejskii, Bryocamptus (Bryocamptus) tarnogradskyi, Bryocamptus (Limocamptus) luenensis, Bryocamptus (Rheocamptus) spinulosus occidentalis. Одноразово для басейну Тиси відмічено види Bryocamptus (Bryocamptus) minutus minutus, Moraria (Moraria) brevipes brevipes, Proserpinicaris gorganensis, а для басейну Дністра – Bryocamptus (Bryocamptus) vejdovskyi vejdovskyi, Elaphoidella bidens decoratа. Порівняння видового складу Copepoda, Harpacticoida за індексом Жаккара показало подібність фауни гарпактицид джерел басейнів Тиси та різних ділянок Дністра в межах 0,41–0,23.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/53840
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ. Серія: Біологія. Випуск 52 - 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
278718-Текст статті-642574-4-10-20230526.pdf217.62 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.