Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54003
Title: КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ДО РОЗВИТКУ ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД РЕГІОНІВ УКРАЇНИ, ВІДДАЛЕНИХ ВІД ЗОНИ АКТИВНИХ БОЙОВИХ ДІЙ, У ПЕРІОД ВІЙНИ ПРОТИ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ ТА В ПОВОЄННИЙ ЧАС
Authors: Миронюк, Іван Святославович
Слабкий, Геннадій Олексійович
Keywords: територіальні громади, війна, проблеми, шляхи розвитку, концептуальні підходи
Issue Date: 2023
Publisher: ДВНЗ "Ужгородський національний університет"
Citation: Миронюк І.С., Слабкий Г.О. Концептуальні підходи до розвитку територіальних громад регіонів України, віддалених від зони активних бойових дій, у період війни проти російської агресії та в повоєнний час. Міжнародний науковий вісник. 2023. № 1-2 (27-28). С. 21-24.
Abstract: В Україні в ході адміністративно-територіальної реформи створено територіальні громади із законодавчо визначеними повноваженнями. Нині ці громади переживають медико-демографічні та соціально-економічні проблеми, пов’язані із втратою трудового потенціалу. Характерною особливістю для більшості територіальних громад є тимчасове проживання вимушено переміщених осіб з територій тимчасової окупації та активних бойових дій. Імовірно, що частина вимушених переселенців по закінченню війни не матиме можливості або бажання повернутися до попереднього постійного місця проживання. В умовах війни та в повоєнний час можливий активний розвиток територіальних громад регіонів України, віддалених від зони активних бойових дій, шляхом залучення на постійне проживання в громаду та участі в її розвитку вимушено переміщених осіб. Запропоновано концептуальні підходи та етапи дій щодо вирішення зазначеної проблеми з прийняттям цільової комплексної програми.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54003
ISSN: 2218-5348
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри наук про здоров’я



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.