Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54294
Title: Внутрішній туризм України: тенденції, проблеми та можливості розвитку у воєнний період
Authors: Габчак, Наталія Францівна
Габчак, Станіслав Євгенійович
Keywords: Туризм і рекреація, domestic tourism, tourist infrastructure, domestic tourism trends, tourist services.
Issue Date: 2023
Publisher: Одеса
Citation: Габчак Н., Габчак С. Внутрішній туризм України: тенденції, проблеми та можливості розвитку у воєнний період. Журнал «Економіка та суспільство». 2023. № 52. URL: https://economyandsociety.in.ua/index.php/journal/article/view/2592 DOI: 10.32782/2524-0072/2023-52-67
Abstract: Стаття присвячена питанням розвитку внутрішнього туризму в Україні та її складовій – Закарпатській області в період 2019 – 2023 рр.. Актуальність дослідження в тому, що саме в період пандемій, війн, стихійних лих в межах країни, її регіонів чітко виокремлюється внутрішній туризм як основний важіль «утримання» туристичної галузі. Визначається його роль в економічному зростанні територій, збереженні природних та історико-культурних ресурсів, розробці нових туристичних маршрутів тощо. Мета статті – виокремлення нових тенденцій внутрішнього туризму в Україні та окреслення шляхів вирішення проблем його розвитку в межах території дослідження. Для досягнення мети в процесі дослідження було визначено поняття «внутрішній туризм» та виокремлено нові тенденції його розвитку у воєнний період, а саме: звуження часових рамок планування туристами подорожі, відпочинок невеликою кількістю людей, популярність санаторних турів, літній вікенд на двох терміном 3 дні. В процесі дослідження використано загальнонаукові методи пізнання, індукції та дедукції, аналізу та синтезу.
Description: Розвиток туризму в країнах Європи, світу довів, що є важливою складовою економіки цих країн і прибуток з туристичних подорожей складає вагому частину їхнього бюджету. Саме туризм дає поштовх до розвитку різних частин інфраструктури, включаючи підприємства сфери послуг, створює чимало робочих місць, забезпечує умови туристичної діяльності кампаній у галузях, які є дотичними до сфери туризму та рекреації.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54294
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри туризму



Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.