Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54306
Title: Основні тенденції формування структури балансової рівності та змістового навантаження підсумку (валюти) балансу в історичному аспекті
Authors: Ганусич, Вероніка Олександрівна
Keywords: баланс, балансова рівність, структура балансу, власний капітал
Issue Date: 2003
Publisher: ПП "Ліра"
Citation: Ганусич, В. О. Основні тенденції формування структури балансової рівності та змістового навантаження підсумку (валюти) балансу в історичному аспекті / В. О. Ганусич // Науковий вісник Ужгородського університету / редкол.: В.П. Мікловда (гол. ред.), М.І. Пітюлич, М.М. Бойко та ін. – Ужгород : Підприємство "Ліра", 2003. – Вип. 13. – С. 181-185. – Бібліогр.: с. 185 (4 назви). – Рез. укр.
Abstract: В статті розглядаються основні підходи до розуміння структури балансового рівняння різними дослідниками, оскільки сутність балансу втілюється в можливості варіювання його структурою. Об'єднання різних трактувань структури балансової рівності в єдину схематичну модель дозво­ляє дійти висновку про змістове навантаження підсумку (валюmи) балансу. Більшість з дослідни­ків в основу балансового рівняння, на відміну від сьогоднішньоі практики, покладено величину влас­ного капіталу. Це говорить про орієнтацію обліку, перш за все, на визначення суми власного капі­талу підприємства в певний момент часу. Також в статті здійснено висновки щодо неможливос­ті застосування терміну "бухгалтерський баланс" до будь-якої рівності, що існує в обліку (на­приклад, рівності між аналітичними та відповідним синтетичним рахунком). Бухгалтерський ба­ланс формується рівністю залишків і оборотів тільки в такій системі рахунків, де вони кореспон­дуються між собою в наслідок застосування принципу подвійного запису.
Description: https://drive.google.com/file/d/19QaR3nydxZaXzUV4cVK3QuOrGqcRxnl0/view?usp=sharing
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/54306
ISSN: 0869-0782
Appears in Collections:Науковий вісник УжНУ Серія: Економіка. Випуск 13 - 2003

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Тит. Ек. Вип. 13. 2003.pdf173.28 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.