Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55053
Title: Аналіз розривів ліквідності як метод збалансованого управління активами та пасивами (на прикладі АТ «КБ «ПриватБанк»)
Authors: Заславська, Ольга Ігорівна
Keywords: банк, активи, пасиви, управління активами та пасивами банку, ліквідність, розрив ліквідності, GAP-аналіз, ризик ліквідності
Issue Date: 2022
Citation: Заславська О. І. Аналіз розривів ліквідності як метод збалансованого управління активами та пасивами (на прикладі АТ «КБ «ПриватБанк») / О. Заславська // Електронний науковий журнал «Приазовський економічний вісник». – 2022. – № 1/30. – С. 106-112.
Abstract: У статті досліджено процес управління активами і пасивами банку. Обґрунтовано, що основою управління ліквідністю є концепція відповідності грошових потоків, спрямована на те, аби на основі проведеного GAP-аналізу вхідні грошові потоки було приведено у відповідність до вихідних. Виявлено, що важливою системоутворюючою інституцією вітчизняної банківської сфери є АТ КБ «ПриватБанк». Проведено GAP-аналіз для АТ КБ «ПриватБанк». Із метою проведення аналізу розривів ліквідності виділено фінансові активи та зобов’язання банку зі складу активів та пасивів. Дано оцінку динаміці зміни розривів ліквідності у АТ КБ «ПриватБанк» у розрізі строковості. Запропоновано варіанти сценаріїв реагування на реалізацію ризиків ліквідності банку. Акцентовано увагу на важливості пошуку альтернативних джерел фондування, що підвищують здатність банку протистояти стресовим ситуаціям.
Type: Text
Publication type: Стаття
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55053
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри фінансів і банківської справи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
20.pdf352.32 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.