Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55178
Title: Виміри кордонів і транскордонних взаємодій у соціологічному дискурсі
Other Titles: Dimensions of borders and transborder interactions in the sociological discourse
Authors: Бенчак, Олеся Федорівна
Keywords: кордон, транскордонні взаємодії, транскордонні соціальні явища, транскордонна мобільність та іммобільність, транскордонна співпраця, прикордоння.
Issue Date: 2022
Publisher: Ужгород: РІК-У
Citation: Бенчак О. Ф. Виміри кордонів і транскордонних взаємодій у соціологічному дискурсі = Dimensions of borders and transborder interactions in the sociological discourse: монографія. — Ужгород: РІК-У, 2022. — 184 с.
Abstract: Монографія є актуальним науковим дослідженням, у якому розглянуто феномен транскордонних взаємодій та кордонів, що їх породжують. Досліджено соціологічні виміри – інституційний, соціально-економічний та соціокультурний, що характеризують кордони і транскордонні взаємодії на прикордонні України та Європейського Союзу і на українсько-словацькому прикордонні, зокрема із застосуванням тріангуляції соціологічних методів масового опитування за стандартизованою анкетою, поглиблених напівструктурованих експертних інтерв’ю, вторинного аналізу статистичних та соціологічних баз даних. Авторка однією з перших в сучасній українській соціології торкається проблеми транскордонної мобільності та іммобільності, яка в умовах глобалізації та інтенсифікації транскордонного руху стає корелятором низького рівня соціального добробуту. Для науковців, учасників транскордонного співробітництва, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, студентів та всіх, хто цікавиться кордонами та транскордонним співробітництвом.
Description: This monography is a relevant scientific study, in which the phenomenon of cross-border interactions and the borders that generate them are considered. The monograph examines the sociological dimensions – institutional, socio-economic and socio-cultural – that characterize borders and cross-border interactions on the borders of Ukraine and the European Union and on the Ukrainian-Slovak border, in particular, with the use of triangulation of sociological methods of a mass survey based on a standardized questionnaire, in-depth semi-structured expert interviews secondary analysis of statistical and sociological databases. The author is one of the first in modern Ukrainian sociology research the problem of cross-border mobility and immobility, which in the conditions of globalization and intensification of cross-border movement becomes a correlate of a low level of social well-being. Its target audience comprises scientists, participants in transborder cooperation, representatives of public authorities and local self-government, students and everyone who is interested in borders and transborder cooperation.
Type: Text
Publication type: Монографія
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55178
Appears in Collections:Наукові публікації кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Бенчак О_Монографія.pdfМонографія є актуальним науковим дослідженням, у якому розглянуто феномен транскордонних взаємодій та кордонів, що їх породжують. Досліджено соціологічні виміри – інституційний, соціально-економічний та соціокультурний, що характеризують кордони і транскордонні взаємодії на прикордонні України та Європейського Союзу і на українсько-словацькому прикордонні, зокрема із застосуванням тріангуляції соціологічних методів масового опитування за стандартизованою анкетою, поглиблених напівструктурованих експертних інтерв’ю, вторинного аналізу статистичних та соціологічних баз даних. Авторка однією з перших в сучасній українській соціології торкається проблеми транскордонної мобільності та іммобільності, яка в умовах глобалізації та інтенсифікації транскордонного руху стає корелятором низького рівня соціального добробуту. Для науковців, учасників транскордонного співробітництва, представників органів державної влади та місцевого самоврядування, студентів та всіх, хто цікавиться кордонами та транскордонним співробітництвом.212.03 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.