Please use this identifier to cite or link to this item: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55341
Title: Лабораторний практикум з фітопатології: методичні рекомендації до проведення лабораторних занять та виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни «Фітопатологія» (для студентів спеціальності 203 – Садівництво та виноградарство).
Authors: Садовська, Надія Петрівна
Попович, Галина Богданівна
Симочко, Віталій Вікторович
Маргітай, Любов Григорівна
Keywords: фітопатологія, хвороби рослин, збудники, діагностика хвороб
Issue Date: 2023
Publisher: УжНУ «Говерла»
Citation: Садовська Н.П., Попович Г.Б., Симочко В.В., Маргітай Л.Г. Лабораторний практикум з фітопатології: методичні рекомендації до проведення лабораторних занять та виконання самостійної роботи з навчальної дисципліни «Фітопатологія» (для студентів спеціальності 203 – Садівництво та виноградарство). – Ужгород: Видавництво УжНУ «Говерла», 2023. – 108 с.
Abstract: Практикум призначений для надання допомоги студентам у оволодінні теоретичними знаннями та методами з фітопатології. Посібник складається з двох частин. У першій з них подаються загальні відомості про хвороби рослин і причини, що їх викликають. Коротко описано симптоми інфекційних хвороб рослин та наведено характеристику основних груп їхніх збудників – грибів, бактерій, рикетсій, мікоплазм, фітоплазм, вірусів, віроїдів, а також нематод та рослин-паразитів. Наведена характеристика неінфекційних хвороб та описані причини, які їх викликають. У другій частині подаються теоретичні відомості про основні хвороби сільськогосподарських культур паралельно із протоколами лабораторних робіт та ключів для визначення захворювань, що дає можливість студентам одержати практичні навички з їхньої діагностики за допомогою мікроскопії, гербарних зразків та ілюстрацій.
Type: Text
Image
Publication type: Методичні рекомендації
URI: https://dspace.uzhnu.edu.ua/jspui/handle/lib/55341
Appears in Collections:Навчально - методичні видання кафедри плодоовочівництва і виноградарства

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лабораторний практикум з фітопатології_2023.pdf3.53 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.